Šta da kaže čovek, a da ostane pristojan, politički korektan i da ne koristi neke teži reči

Izvor: B92, 05.Jun.2020, 12:57

"Šta da kaže čovek, a da ostane pristojan, politički korektan i da ne koristi neke teži reči"

Hašim Tači zaista treba da se probudi i da shvati šta je realnost, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je tako prokomentarisala Tačijevu izjavu da je optimista "da će se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripojiti Kosovu bez zadiranja u teritoriju, jer je to istorijsko pravo".

"Svih godina od kad sam u vladi, zaista ne razumem odakle njemu pretenzije prema Preševu, Bujanovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Medveđi, ne znam odakle mu to…", rekla je Brnabićeva novinarima nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

"Je l' Preševo, Bujanovac i Medveđa možda pripadaju Kosovu, koliko i Beogradu? Možda ima pretenzije i prema Budimpešti, prema Briselu, možda misli da je i to istorijsko nasleđe… Ali to je njegov problem”, konstatovala je premijerka.

Kako kaže, neozbiljno bi bilo da ona to i komentariše, jer bi, ocenjuje, to bilo isto kao kada bi pitali francuskog ambasadora da komentariše to kada bi ona, primera radi, rekla da je Pariz srpski.

"Šta će da kaže čovek, a da ostane pristojan, politički korektan i da ne koristi neke teži reči", upitala je Brnabićeva.

Ona je primetila i da su Albanci počeli da svojataju verske, kutlurne, istorijske spomenike.

"Ali, zaista se nadam, verujem i znam da oni imaju i drugu tradiciju i bogatu istoriju i kulturu da ne moraju da svojataju tuđe. Ne znam što to rade sebi, pre svega. Kad svojatate tuđe deluje kao da niste ponosni sa onim što imate. Ali, ne moram ja da branim njihovu kulturu više nego što je brane oni sami", rekla je Brnabićeva.

Na pitanje kakav će biti odnos Brisela prema stavu Tačija da ne učestvuje u pregovorima koje će voditi Lajčak, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je rekao:

"Hvala na pitanju, ali ne komentarišem komentare."

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIJA NASTAVLJA KAMPANJU POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA! Brnabićka oštro poručila Tačiju: PROBUDI SE, NE ZNAM ODAKLE TI TO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020

Premijerka Ana Brnabić demantovala je vest Radija slobodna Evropa da je Srbija odustala od kampanje za povlačenje priznanja Kosova i istakla da je ta informacija plasirana tendenciozno...Takođe, premijerka je poručila da Hašim Tači zaista treba da se probudi i da shvati šta je realnost...- Srbija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.