Samoopredeljenje: Hoti odlukom ukida suverenitet Kosova i trasira put Tačiju za dogovor sa Beogradom

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 11:47

Samoopredeljenje: Hoti odlukom ukida suverenitet Kosova i trasira put Tačiju za dogovor sa Beogradom

Predsednica kosovske skupštine i potpredsednica Demokratskog saveza Vjosa Osmani usprotivila se odluci vlade o uklanjanju "reciprociteta", ocenivši da je njome otvoren put Hašimu Tačiju za postizanje sporazuma sa Beogradom.
"Odricanje od prava na jednako postupanje znači odricanje od prava da se Kosovo tretira suvereno. To znači da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne želite da se vaša država tretira jednako sa drugima. Nazvati reciprocitet preprekom znači da ne verujete da imate suverena, nezavisna i jednaka prava, kako je predviđeno Deklaracijom o nezavisnosti i ustavom zemlje ", napisala je Osmani.
I potpredsednica pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu slično je regaovala, rekavši da "uklanjanje reciprociteta predstavlja odustajanje od suvereniteta, te da nelegalna vlada trasira Tačiju put za sporazum sa Srbijom".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.