SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA TAČIJEVE PRETNJE: Ujedinjenje je paravan za etničko čišćenje, to nećemo dozvoliti

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA TAČIJEVE PRETNJE: Ujedinjenje je paravan za etničko čišćenje, to nećemo dozvoliti

Srpska lista saopštila je večeras da je najnoviji napad Hašima Tačija na mir na Kosovu i Metohiji oličen u najavi aneksije severne Mitrovice

Ova lista u saopštenju navodi da Tači, kada govori o ujedinjenju, ustvari misli na aneksiju severne Mitrovice.

- U ime srpskog naroda koji je uspeo da pod naletima ekstremista na severu Kosova i Metohije sačuva slobodu za sebe i svoje potomke, i za to plati visoki cenu životima svoje braće i sestara, poručujem Tačiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Srbi nikada neće dozvoliti ujedinjenje severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice, jer je ujedinjenje o kome Tači priča paravan za etničko čišćenje Srba iz jedinog grada u kome su Srbi preživeli etničko čišćenje 1999. godine - navodi Srpska lista.

U saopštenju dalje piše da su "više od hiljadu napada koje su neki Tačijevi prijatelji sproveli prema Srbima na glavnom gradskom mostu od 1999. godine do danas, imali za cilj da Srba na severu ne bude, kao što ih i nema u južnom delu Kosovske Mitrovice."

- Srbi su uvek opredeljeni za mir, suživot sa svima, i to smo dokazali čuvajući multietnički karakter našeg grada u kome pored Srba žive i Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci, Turci, Egipćani i mnogi drugi.

Na delu a ne rečima smo pokazali kako treba da izgleda poštovanje različitosti, ali najave koje dolaze od Tačija, kojima pokušava da zastraši srpski narod na ovim prostorima sa gnušanjem odbacujemo.

Mir nema alternativu, ali alternativu nema ni pravo na život i slobodu, i mi ćemo to znati da uz pomoć države Srbije i svog predsednika Aleksandra Vučića, sačuvamo, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpske liste Goran Rakić.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Aneksija S. Mitrovice, tako izgleda Tačijevo ujedinjenje"

Izvor: B92, 22.Jan.2019

Kosovska Mitrovica -- Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da je najnoviji napad na mir na KiM Hašima Tačija oličen u najavi aneksije Severne Mitrovice...To je, kako navodi, ono što je u njegovim mislima kada govori o nekakvom ujedinjenju..."U ime srpskog naroda koji je uspeo da pod naletima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.