SKANDAL U ALBANIJI: Televizija objavila delove predloga optužnice protiv zločinaca Tačija i Veseljija

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

SKANDAL U ALBANIJI: Televizija objavila delove predloga optužnice protiv zločinaca Tačija i Veseljija

Ponovo cure dokumenta.

Albanska televizija Top Kanal objavila je danas delove predloga optužnice koje je Specijalni tužilac podneo protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija i nekih članova Generalštaba OVK, a ta televizija navodi i da poseduje kompletan dosije sa poverljivim spisima napisanih na više od 260 strana.

To je prenela prištinska Gazeta ekspres navodeći da je curenje predloga optužnice protiv bivših lidera OVK dovelo do toga da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << haški istražitelji ponovo došli u kancelarije udruženja veterana takozvanog OVK da bi zaplenili primljeni materijal.

Kako se navodi, Specijalizovano tužilaštvo je 24. juna ove godine podiglo optužnicu pred Specijalizovanim komorama Kosova protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, bivšeg predsednika parlamenta Kadrija Veselija i drugih osoba optuženih za "niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ilegalna ubistva, kidnapovanja, progon i mučenja".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.