Izvor: RTS, 26.Avg.2020, 20:34

Rama i Tači podržali Đukanovića uoči izbora, Vulin: Crtaju granicu “velike Albanije”

Premijer Albanije Edi Rama i kosovski predsednik Hašim Tači uputili su poruke podrške Milu Đukanoviću uoči izbora u Crnoj Gori. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da su izbori značajni za srpski narod, dok ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da se "crtaju granice velike Albanije".
Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << parlamentarnih izbora koji će se održati 30. avgusta u Crnoj Gori iz Uprave crnogorske policije saopštavaju da imaju operativne podatke da pojedinci i grupe planiraju incidenate i nemire na dan izbora.

Premijer Albanije Edi Rama uputio je preko društvenih mreža poruku podrške Milu Đukanoviću.
Prethodno je i kosovski predsednik Hašim Tači pozvao Albance koji žive u Crnoj Gori da glasaju za dalje jačanje "evroatlantske orijentacije prijateljske države Crne Gore".
Uz takve poruke, kaže ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, "nije tajna da crtaju granice velike Albanije i da se smatraju gospodarima Crne Gore i njene budućnosti".
Predsednik Srbije kaže da su izbori u Crnoj Gori značajni za srpski narod, ali da je najvažniji popis stanovništva u toj državi koji će biti naredne godine.
Ne želi kaže ničim da ugrožava prava crnogorske države, ali želi da se sačuva identitet srpskog naroda i jedinstvo kako u Republici Srpskoj, tako i u Crnoj Gori.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.