Priština proglasila dan žalosti zbog Buša

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština proglasila dan žalosti zbog Buša

Sreda će na Kosovu biti dan žalosti zbog smrti bivšeg američkog predsdnika Džordža Buša, saopšteno je iz kabineta Hašima Tačija.
Sjedinjene Države proglasile su sredu Danom žalosti, a Hašim Tači je inicirao da se, "u znak poštovanja", zastave spuste na pola koplja tog dana i na Kosovu.

U međuvremenu, RTK javlja da je Tači otputovao u Sjedinjene Američke Države gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će prisustvovati ceremoniji koja će biti upriličena povodom sahrane.
Buš je bio 41. predsednik SAD u periodu od 1989. do 1993. godine. Osam godina kasnije, njegov sin Džordž Buš postao je 43. američki predsednik. U vreme Džordža V. Buša, Kosovo je proglasilo nezavisnost.
Džordžu Bušu Starijem je popularnost naglo porasla sa uspehom SAD u Zalivskom ratu 1991. godine.
Uprkos popularnosti koja je zbog toga dostizala i rejting od 90 odsto među građanima, bio je kritikovan da je zapostavio pitanja iz unutrašnje politike i na izborima 1992. godine ga je pobedio Bil Klinton.
Bušova supruga Barbara preminula je pre osam meseci, podseća AP.
U aprilu je primljen u bolnicu zbog infekcije, nedelju dana nakon smrti supruge.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači proglasio dan žalosti na Kosovu zbog smrti Buša

Izvor: B92, 04.Dec.2018

Priština -- Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači proglasio je sredu za dan žalosti na Kosovu zbog smrti bivšeg predsednika SAD Džordža Buša Starijeg...Dan žalosti je proglašen "u znak poštovanja prema njegovom doprinosu slobodi na Kosovu", navodi se u saopštenju objavljenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.