Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o ubistvu Ivanovića, sastanku Tačija i Vučića u Rimu...

Poslanici u Skupštini Srbije tražili su danas obaveštenja o istrazi ubistva predsednika SDP Olivera Ivanovića, o navodnom susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija u Rimu na kojem je dogovoreno podizanje tenzija, ali i informacije o tome da li je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić saradnik britanske obaveštajne službe.

Šef poslaničke Dveri Boško Obradović tražio je obaveštenje kada će biti smanjene cene goriva u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbiji koje su, kako je rekao, "bolesno visoke" i potom obukao žuti prsluk koj nose i učesnici protesta u Francuskoj.

"(Emanuel) Makron mora da razgovara i izađe u susret onima koji su zapalili pola Pariza, a naša vlast kažnjava ljude koji su mirno protestovali zbog pljačke na ceni goriva", rekao je Obradović.

Na njegov postupak odgovorio je poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević koji je rekao da nije morao da oblači žuti prsluk jer su oni odavno znali da je žut.

Obradović je pitao ponovo o tvrdnjama da su srpske vlasti u završnoj fazi dogovora sa separatistima u Prištini i da je glavni posrednik za razgraničenje, koga je angažovali Vučić, Hašim Tači i Emanuel Makron, član Evropskog parlamenta Arno Danžan, francuski NATO lobista.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nastavio je da iznosi optužbe na račun potpredsednik Vlade Srbije i predsednika Socijaldemokratske stranke Srbije Rasima Ljajića i naveo da ima informacije da je on dugogodišnji saradnik britanske obaveštajne službe i da je dogovarao njegovo ubistvo sa službenicom u britanskoj ambasadi.

"Ljajić je na vezi sa Lusi Mejsels - šefom političkog odeljenja britanske ambasade u Beogradu. Sa njom se povremeno sastaje i pouzdano sam obavešten da su u poslednjem razgovoru dogovarali moju likvidaciju. Ona rekla da bi volela da se taj posao obavi dok je u Beogradu, jer joj uskoro ističe mandat i odlazi iz Beograda", kazao je Šešelj.

On je pitao ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića šta je služba bezbednosti radila povodom tog slučaja i ima li neki plan ili čeka da se prvo izvrši njegova likividacija pa da posle toga hapse.

Poslanik Socijademokratske stranke Srbije Muamer Bačevac potom je ponovo zatražio da se Šešelju oduzme mandat jer je osuđen za ratni zločin a ukazujući da je Zakonom o izboru narodnih posanika utvrđeno da poslanik ne može biti neko ko je osuđen na kaznu zatvora dužu od šest meseci.

"Nema ni jedne sumnje ni zakonske nedoumice da ovaj čovek više može da sedi ovde", kazao je Bačevac i pozvao da se u što kraćem roku konstatuje ostavka.

On je potom podsetio da je Šešelj na sajmu knjiga školsku decu pitao da li su četnici pre slikanja sa njim i pitao kako da se zbog toga osećaju deca pripadnici manjina koja su takođe bila na tom sajmu.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija pitao je da li je tačno da su se Vučič i Tači sastali u Rimu i dogovorili o podizanju takse na srpski robu, u cilju stvaranja napetosti i tenzija a kako bi na kraju izgledalo kako su spasili stvar i uspeli da izbegnu rat.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je od 2012. godine bilo 139 ubistava u Srbiji a da je od toga 89 kvalifikovano tako da se ne zna ko ih je počinio ni šta im je motiv.

On je ironično upitao da li je to razlog zbog kog je Vučić dobio Zlatnog lava ustanovljenog prošle godine, kada ju je dobio proizvođač testenina.

Aleksić je pitao i na koji način će aktuelna vlast da reši probleme podizanja taksi na uvoz robe iz Srbije na Kosovo i povodom najave formiranja Vojske Kosova, odnosno da li država ima rešenje ili "će samo da kuka".

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je da se navršava godinu dana od kako je Oliver Ivanović bio u bezbednosnoj informativnoj agenciji i dao iskaz ko mu preti, zbog čega i zašto mu je ugrožen život, a da BIA i dalje ćuti o tome.

"Šta je Gašić uradio da zaštiti život Ivanovića i zašto MUP nije ništa uradio da zaštiti njegov život. Zašto je ubijen Oliver Ivanović, ko je odgovoran za političku pozadinu ubistva i zašto je Ivanović proglašavan za izdanjika. Šta je Aleksandar Vučić uradio da zaštiti život Ivanovića, ko je naredio da se dokazi sa mesta zločina uklanjaju i zašto je (Hašim) Tači rekao da nije političko ubistvo nego sukob narko kartela na Kosovu", upitao je Božović.

Samostalna poslanica Marinika Tepić tražila je od ministra policije Nebojše Stefanovića podatke o onima koji su prebili u Kruševcu lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je kada će snositi odgovornost bivši predsednik Srbije Boris Tadić i Vuk Jeremić za ubistvo dvojice vojnika u kasarni Topčider 2004. godine.

Poslanica Srpske napredne stranke Jadranka Jovanović je pitala da li će biti odobrena sredstva za izgradnju memorijalnog centra nevino stradalim civilima u NATO bombardovanju, koje je pokrenuo RTS.

Poslanici su posle nastavili da razmatraju amandmane na Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poslanici o ubistvu Olivera Ivanovića, sastanku Tačija i Vučića u Rimu i Rasimu Ljajiću

Izvor: Beta, 04.Dec.2018

Poslanici u Skupštini Srbije tražili su danas obaveštenja o istrazi ubistva predsednika SDP Olivera Ivanovića, o navodnom susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija u Rimu na kojem je dogovoreno podizanje tenzija, ali i informacije o tome da li je potpredsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.