Podneta tužba protiv Hašima Tačija zbog demarkacije sa Crnom Gorom

Izvor: BKTV News, 22.Feb.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta tužba protiv Hašima Tačija zbog demarkacije sa Crnom Gorom

Opozicioni pokret Samoopredeljenje podneo je danas tužbu protiv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija za izdaju, prenose kosovski mediji.

Kako je preneo Unmik u svom pres klipingu, poslanica tog pokreta Albulena Hadžiju izjavila je da je Tači tužen zbog toga jer je 26. avgusta 2015. potpisao u Beču Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. Kosovski parlament je danas na vanrednoj sednici trebalo da ratifikuje taj dokument, ali je ona odložena zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nedostatka nephodnih 80 poslaničkih glasova.

Posle više od dva sata kašnjenja, predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji saopštio je da se vanredna sednica odlaže za sutra u 10 sati. Inače, Sporazum o demarkaciji nije ratifikovan u kosovskom parlamentu jer se tome protivila opozicija u prethodnom sazivu, među kojima je bila i Alijansa za budućnost Kosova, aktuelnog premijera Ramuša Haradnaja.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Samoopredeljenje tužilo Tačija za izdaju

Izvor: Blic, 22.Feb.2018

Opozicioni pokret Samoopredeljenje podneo je danas tužbu protiv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tčija za izdaju, objavio je prištinski portal Telegrafi...Kako je preneo Unmik u svom pres klipingu, poslanica tog pokreta Albulena Hadžiju izjavila je da je Tači tužen zbog toga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.