Palmer: SAD će nastaviti da podržavaju Prištinu

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: SAD će nastaviti da podržavaju Prištinu

Sjedinjene Američke Države će i dalje pružati snažnu podršku kosovskoj nezavisnosti, saopštio je danas u Prištini, zamenik američkog državnog sekretara, Metju Palmer Sjedinjene Američke Države će i dalje pružati snažnu podršku kosovskoj nezavisnosti, saopštio je danas u Prištini, zamenik američkog državnog sekretara, Metju Palmer.Palmer je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima privremenih vlasti u Prištini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.Kako su preneli prištinski mediji, Palmer je pozitivno ocenio dosadašnja dostignuća Prištine i dodao da će Sjedinjene Države podržati evroatlantske integracije Kosova.Pročitajte još: Američki državnik: Budućnost regiona je u EU i NATOPremijer tzv. Kosova Haradinaj je rekao da "Sjedinjene Države imaju ključnu ulogu u svim procesima na Kosovu".Dodao je da je Palmera informisao o situaciji na Kosovu i regionu, transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku i dijalogu Beograda i Prištine.Tači je nakon razgovora s Palmerom na svom Fejsbuk nalogu napisao da je sa američkim zvaničnikom razgovarao o nizu pitanja ukljčujući članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama i dijalogu Beograda i Prištine.Pročitajte još: Palmer: Dati prostor za dogovor, za nešto što može da se "proda""Nakon što je postizanje sporazuma između Makedonije i Grčke završeno, vreme je za postizanje sporazuma Srbije i Kosova. Amerika nas je potpuno podržala u ovom procesu", naveo je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Palmer: SAD će nastaviti da podržavaju Prištinu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2018

"Sjedinjene Američke Države će i dalje pružati snažnu podršku kosovskoj nezavisnosti", saopštio je danas u Prištini, zamenik američkog državnog sekretara, Metju Palmer...Palmer je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima privremenih vlasti u Prištini, Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem...Kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.