Pacoli: Tači još 23. isplanirao hapšenje Đurića

Izvor: Mondo, 30.Mar.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Tači još 23. isplanirao hapšenje Đurića

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo, Rahim Pacoli, izjavio je danas da je Hašim Tači još u petak, 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine kancelarije za KiM Marka Đurića.

Prema pisanju portala arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije, Špendu Makhuniju, da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spektakularno uhapšen Đurić.

Rahim Pacoli je za portal Arbreh.info, bizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacia, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovci.

Tači je inače 23. marta bio na trilateralnoim sastanku u Briselu, sa Federikom Mogerrini i predsednikom Srbije, a tom sastanku prisustvovao je i Đurić.

Đurić je inače istog dana prvi put poslao i obaveštenje Prištini da u ponedeljak 26. namerava da učestvuje na sastanku u okviru unutrasdnjeg dijaloga u Kosovskoj Mitrovici.

Posle toga iz Kancelarije su išla još dva dopisa s tim u vezi.

Hodžaj: Đurić je ušao na Kosovo dan pre hapšenja

Iz Prištine se sve vreme instistira na tome da je Đurić hapšen jer nije poštovao negativan stav prema njegovoj poseti.

Prema Pacoliju, hapšenje je, međutim, isplanirano još u "startu", 23. marta.

On je, inače, ocenio da je Tači tim potezom protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova.

Nakon ove izjave oglasio se i sam Marko Đurić.

"Ni nedelju dana nakon incidenta u Kosovskoj Mitrovici "laži Prištine su pale u vodu", rekao je danas on.

"Danas su razotkrivene i u vodu pale laži Prištine o tome ko je organizator i inspirator terora i nasilja nad Srbima u ponedeljak i to se razotkrilo od strane Albanaca, glavnih koalicionih partnera Tačija", rekao je Djurić Tanjugu.

Kako kaže, horde uniformisanih i maskiranih ljudi nije Srbija poslala sama na sebe, niti su oni sami sebe tukli u Kosovskoj Mitrovici.

"Arhitekte toga su oni koji su još u petak planirali kako da pokušaju da zauzmu sever Kosova i da proteraju Srbe", naveo je Đurić.

On je dodao da je sada potvrđeno ono što predsednik i vlada u Srbiji govore sve vreme.

"Zanima me da li će sada oni stranci, koji su licemerno pozivali obe strane na uzdržanost, valjda i ovu stranu koja je tučena, bijena i progonjena, da li će oni sada nešto reći i pozvati na neku odgovornost onoga ko je arhitekta zlostavljanja i napada na Srbe?", upitao je Djurić.

U ponedeljak je vladao haos na severu Kosova nakon što su snage ROSU uspale u zgradu Mitrovačkog dvora i uz primenu sile uhapsile direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

"Ubacili mi prste u usta i tako me vukli"

Tom prilikom povređene su 32 osobe, od kojih pet teže.

Marka Đurića su odveli u Prištinu, a potom je nakon saslušanja deportovan sa Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je istog hitnu sednicu Saveta za bezbednost. Nakon sednice, Vučić je izjavio da će otmičari Marka Đurića odgovarati pred srpskim organima.

Vučić: Đurić povređen, otmičari će odgovarati!

Prištinske vlasti su saopštile da je Đurić nelegalno ušao na Kosovo i da je to predstavljalo kršenje zakona, ustavnog poretka i Briselskog sporazuma.

Veselji provocira: Potvrdili smo suverenitet
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.