Optužbe nigerijskih lekara o Tačiju nisu novost

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Optužbe nigerijskih lekara o Tačiju nisu novost"

Priština -- Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da optužbe nigerijskih lekara na račun Hašima Tačija zbog trgovine organima nisu novost za Srbe na Kosovu.

Srpska zajednica na KiM svesna je činjenice da su se pre, u toku i posle oružanih sukoba dešavali zločini nad kidnapovanim srpskim civilima i da postoje indicije da su mnogi sadašnji politički lideri Albanaca učestvovali u masakru civila i trgovini organima, rekao je Simić za Tanjug reagujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na optužbe nigerijskih lekara.

“Ono što je u javnost iznela Asocijacija nigerijskih lekara nije nepoznanica. Na žalost okolnosti koje su nam nametnute nisu nam pružile previše mogućnosti da biramo, mi razgovaramo i sarađujemo sa legitimno izabranim predstavnicima kosovskih Albanaca”, rekao je on.

Simić je ocenio i da je trenutna politička kriza dokaz da je na Kosovu potrebna nova politička elita, neopterećena pre svega prošlošću i okrenuta budućnosti i istinskom pomirenju i normalizaciji odnosa.

Predsednik Srpske liste je kazao da su o krivičnoj odgovornosti sadašnje političke elite Kosova i svakoj drugoj odgovornosti nadležni sudovi i tužilastva, kako kosovski tako i međunarodni.

"Verujem da će Specijalni sud za zločine koje je počinila OVK imati hrabrosti i smelosti, podići optužnice i prikupiti što više dokaza o zločinima nad civilima tokom sukoba na KiM, jer mnogo je imena žrtava a da nijedno ime počinioca još uvek nemamo", rekao je Simić.

To bi bio veliki korak ka zadovoljenju pravde za srpske i sve žrtve na Kosovu i Metohiji, smatra predsednik Srpske liste.

Mediji prenose da je Asocijacija lekara Nigerije optužila Ročasu Okoroču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa bivšim premijerom Kosova i sadašnjim ministrom spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.