Oglasio se Tači! Evo šta kaže o ostavci Haradinaja

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Tači! Evo šta kaže o ostavci Haradinaja

Predsednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači izrazio je danas žaljenje zbog ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji je zbog poziva tužilaštva specijalnog suda za ratne zločine OVK odlučio da napusti funkciju.

"Poštujem njegovu odluku i kao predsednik Kosova vas uvaravam da ću delovati na osnovu mojih ustavnih i zakonskih nadležnosti, a o odlukama će građani biti obavešteni blagovremeno", napisao je Tači na svom Facebook nalogu.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << istakao da veruje u "nevinost" takozvane OVK i visoke moralne vrednosti "vojnika slobode".

"Ni vrednosti naše slobode, ni rat OVK niko ne može da naruši", naglasio je Tači.

Ramuš Haradinaj podneo ostavku! (FOTO, VIDEO)

On je naveo da je danas tužilaštvo specijalnog suda, pored Haradinaja, poziv uputilo i bivšem načelniku štaba OVK Bislimiju Zirapiju, inače njegovom savetniku, kao i nekoliko drugim bivšim oficirima OVK.

"VANREDNA SITUACIJA" u Prištini zbog ostavke Haradinaja

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj podneo je ranije danas neopozivu ostavku na tu funkciju zato što je dobio poziv da se javi Specijalnom sudu za ratne zločine.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Žalim zbog Haradinaja

Izvor: B92, 19.Jul.2019

Predsednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači izrazio je žaljenje zbog ostavke premijera Ramuša Haradinaja..."Poštujem njegovu odluku i kao predsednik Kosova vas uvaravam da ću delovati na osnovu mojih ustavnih i zakonskih nadležnosti, a o odlukama će građani biti obavešteni blagovremeno",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.