Nitaj: Ako neko treba da promeni izjave o granici to je predsednik Tači

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nitaj: Ako neko treba da promeni izjave o granici to je predsednik Tači

Poslanik Skupštine Kosova i potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Muharem Nitaj je reagovao na izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija koji je danas na konferenciji za medije pripretio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije ako ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rešenju za sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Nitaj je za prištinsku televiziju Klan Kosova izjavio kako „ako ima čoveka na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovu koji treba da promeni izjave o granici, to je sam predsednik Tači“.

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas na konferenciji za medije pripretio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije ako ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rešenju za sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

„Pozivam premijera da bude racionalniji i odgovorniji u svojim izjavama koje su u vezi sa dijalogom,“ rekao je Tači.

Prethodno je danas Haradinaj izjavio da je ideja o korekciji granica kao rezultat dijaloga sa Srbijom mrtva i pri tome izrazio saučešće predsedniku Tačiju što njegova ideja nije uspela.

Predsednik je na to na konferenciji za medije kazao kako „ dijalog nije umro,“ i ponovo pozvao premijera da vodi računa o izjavama koje daje.

„Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga,“ rekao je kosovski predsednik.

Tači je rekao kako se borba sa Beogradom odvija za stolom u Briselu i za to Kosovo ima podršku EU i SAD.

Kazao je kako je od premijera očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

„Naše pozicije nisu večne,predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovu se mogu promeniti oni koji se ne poprave", poručio je Tači.

Prema njemu današnja izjava Haradinaja o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu.

„Od premijera sam očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom. Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama“, dodao je Tači.

Kosovo će istrajati u pripajanju Preševske doline, a to je, veruje Tači, moguće ukoliko bude jedinstvenog stava.

Predsednik smatra da premijer Haradinaj žrtvuje Preševsku dolinu samo zarad jednog čoveka, nd pominjući njegovo ime ali cilajujući na Milana Radojčića, sa kojim je Haradinaj u prijateljskim odnosima.

„Ne mogu da žrtvujem ‘Preševsku dolinu’ zbog jednog čoveka na Severu,“ rekao je Tači pred novinarima.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nitaj: Ako neko treba da promeni izjave o granici to je predsednik Tači

Izvor: Beta, 08.Okt.2018

Poslanik Skupštine Kosova i potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Muharem Nitaj je reagovao na izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija koji je danas na konferenciji za medije pripretio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije ako ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.