Mirković: SzS o Hrkalovićevoj jer Tači podseća na kuma Jeremića

Izvor: RTS, 18.Dec.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: SzS o Hrkalovićevoj jer Tači podseća na "kuma" Jeremića

Savez za Srbiju uvredljivim saopštenjima na račun državnog sekretara u MUP-u Dijane Hrkalović pokušava da zabašuri sinoćnju izjavu zahvalnosti Hašima Tačija, na sednici Saveta bezbednosti UN, Vuku Jeremiću kao "kumu" kosovske nezavisnosti, ocenjuje Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u skupštini Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Mirković navodi u saopštenju da je Jeremićevo učešće "u međunarodnoj korupcionaškoj aferi sa Patrikom Hoom pokazalo pravu prirodu delovanja Jeremića i njegove organizacije, ali da razmere njegove štetne politike po interese Srbije još uvek spoznajemo".
"Saopštenjima u kojima se iznose isključivo laži, primitivni napadi i uvrede na račun jedne dame, državne sekretarke, koja je pokazala šta znači odgovornost i požrtvovanost profesiji i šta znači biti uz svoje kolege i smirivati haos, koji su oni izazvali, kao i uvrede na račun policajaca koji su po 10 i 15 godina zaposleni u policiji, a koje danas nazivaju batinašima, pokazuju kakvo mišljenje Đilas, Jeremić, Janković i Obradović imaju o ljudima koji brinu o našoj bezbednosti", navodi se u saopštenju. 
Jedini batinaši koji su u Lučanima, na dan izbora, bili prisutni su oni koje su sa sobom doveli Đilas, Jeremić i Obradović, a kojima su, navodi Mirković, obećali značke MUP-a i BIA čim dođu na vlast.
Za razliku od vremena kada su oni vladali i kada su na ulicama ubijani novinari, policajci i politički neistomišljenici, mi danas, kaže Mirković, živimo u Srbiji u kojoj se kriminalci kažnjavaju i osuđuju na zatvorske kazne. 
Podseća da Darko Šarić danas u Srbiji može da očekuje samo višegodišnju zatvorsku kaznu, dok je u vreme vlasti Đilasa, Jeremića i Obradovića bio ključni investitor, "novcem koji je proistekao od prodaje droge našoj deci". 
Navode da "za razliku od Jeremića, i ostalih iz SzS-a, Dijana Hrkalović i ministar Stefanović ostvaruju pobede za Srbiju na međunarodnom planu, a dokaz tome je istorijska pobeda u Interpolu". 
"Samo u ovoj godini rešeno je 50 odsto svih ubistava, kojih je 2,5 puta manje nego u vreme prethodne vlasti, a njihova sve veća i glasnija međusobna prepucavanja i optuživanja za izdaju, loš izborni rezultat i raspad Saveza su posledica štetočinske politike koju su vodili, a svela se samo na mržnju prema Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci i svakome ko ne misli kao oni", zaključio je Mirković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.