Mičel poručio Vučiću i Tačiju da podržava dijalog o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mičel poručio Vučiću i Tačiju da podržava dijalog o Kosovu

Pomoćnik državnog sekretata SAD Ves Mičel imao je danas odvojene telefonske razgovore sa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, i pritom pružio podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić razgovarao je sa Mičelom o dijalogu Beograda i Prištine, evropskom putu Srbije i unapređenju bilateralnih odnosa.

Kancelarija predsednik Srbije saopštila je da je u razgovoru konstatovano da SAD pružaju punu podršku dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i da se nadaju postizanju sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja.

Vučić je pomoćniku državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju rekao da smatra da će se veoma teško doći do dogovora Beograda i Prištine, ali da će nastaviti da ulaže maksimalne napore u postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Tači je na svom Tviter nalogu napisao da je imao odličan razgovor sa Mičelom i da je zahvalan na njegovoj i podršci SAD u postizanju mirnog, pravno obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije.

Dogovorili smo koordinisane korake kako bismo napredovali. Američka podrška je bila i ostaje od vitalnog značaja za evroatlantsku perspektivu Kosova, napisao je Tači posle telefonskog razgovora sa Mičelom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šta je poručio Ves Mičel Vučiću i Tačiju?

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2018

BEOGRAD -- Pomoćnik državnog sekretata SAD Ves Mičel imao je odvojene telefonske razgovore sa predsjednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.