Mediji:Albanci s juga Srbije traže ujedinjenje s Kosovom

Izvor: B92, 10.Sep.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji:Albanci s juga Srbije traže "ujedinjenje s Kosovom"

Priština -- Predstavnici Albanaca sa juga Srbije kažu da su na sastanku s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Prištini tražili da kosovska skupština usvoji rezoluciju.

Kako se navodi, zatražili su rezoluciju koja bi podržala njihov zahtev da se tri opštine s juga Srbije "ujedine sa Kosovom", javlja prištinska "Gazeta ekspres".

"Odobrite rezoluciju kojom podržavate naš zahtev za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe", rekao je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Preševa Šćiprim Arifi, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Tačijem.

Arifi je najavio da će se predstavnici Albanaca sa juga Srbije narednih dana sastati sa šefovima parlamentarnih grupa od kojih će, kako je naglasio, zatražiti "da pokrenu ovu sednicu što je pre moguće".

Agencija Preševa jone ranije je objavila da će tema razgovora današnjeg sastanka biti i mogućnost da se predstavnici albanske manjine s juga Srbije pridruže dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.