Makron dolazi zbog razgovora o razgraničenju sa Kosovom

Izvor: B92, 01.Dec.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Makron dolazi zbog razgovora o razgraničenju sa Kosovom"

U toku su tajni pregovori između predsednika Kosova i Srbije Hašima Tačija i Aleksandra Vučića o razgraničenju između Srbije i Kosova, kaže Boško Obradović.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će to prema njegovoj oceni, biti priznavanje nezavisnog Kosova.

Obradović je, na vanrednoj konferenciji za novinare u Čačku, rekao da je glavni razlog dolaska franuskog predsednika Emanuela Makrona za nekoliko dana u Srbiju razgovor sa Vučićem o razgraničenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i Kosova.

"Američka ideja razgraničenja Srbije i Kosova je u ovom trenutku došla do finalne faze i Francuska je u ime Evropske unije preuzela da se ta ideja dovede do kraja. U ime francuskog predsednika razgovore a Tačijem i Vučićem vodi čovek blizak francuskom predsedniku, evropski parlemantarac i bivši Nato lobista među francuskim diplomatama Arno Danžan", rekao je Obradović.

On je istakao da će francuski predsednik Makron u Beogradu sa Vučićem razgovarati o završnoj fazi razgraničenja Srbije i Kosova, u kojoj je kako je Obradović istakao, sporno samo jezero Gazivode, dok je sve ostalo dogovoreno.

Obradović je pozvao Vučiča da demantuje ako nešto od tih informacija nije tačno i pozvao ga na direktan TV duel.

On je pitao zašto Vučić ne izlazi u javnost da kaže o čemu razgovara sa francuskim predstavnikom iza zatvorenih vrata i zašto još uvek nije zakazana vanredna sednica Skupštne Srbije na temu Kosova.

"Ključna stvar je da ne može doći do razgraničenja dok Srbije ne prizna nezavisno Kosovo. A sledeći korak je da se nezavisno Kosovo ujedini sa Albanijom", rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.