Kurti treba da napusti uzurpiranu funkciju što pre

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 17:29

"Kurti treba da napusti uzurpiranu funkciju što pre"

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači zatražio je od opozvanog premijera Kurtija da što pre preda dužnost izabranom premijeru Avdulahu Hotiju

Tači je, na konferenciji za novinare nakon izbora nove vlade, rekao da Kurti treba da napusti “uzurpiranu” funkciju i što pre oslobodi kabinet za novog premijera.

Zatražio je od Kurtija da pritom ne izaziva probleme i upozorio ga da blokiranje rada nove vlade nije na čast ni Kurtiju, ni njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranci, Kosovu ni demokratiji.

Konstatovao je da je od vitalnog značaja to što je, kako je rekao, “Kurtijev zločinački poduhvat preko legitimnih institucija dobio direktan i adekvatan odgovor i da je sada vreme da ide kući”, prenela je prištinska Koha.

Tači je konferenciju za novinare održao u zgradi parlamenta, kada je nekoliko demonstranata protiv Hotijeve vlade pokušalo da uđe u taj objekat, ali su u tome sprečeni.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RASULO U KVAZIDRŽAVI - TAČI PORUČIO KURTIJU: "Napusti funkciju što pre i odlazi"

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020

Tači je, na konferenciji za novinare nakon izbora nove tzv. Vlade rekao da Kurti treba da napusti "uzurpiranu" funkciju i što pre oslobodi kabinet za novog premijera...Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je danas od opozvnog predsednika tzv. prištinske vlade Aljbina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.