KURTI ZAKUKAO IZ MINHENA! Sporazumi Beograda i Prištine potpisani su BEZ MOG ZNANJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURTI ZAKUKAO IZ MINHENA! Sporazumi Beograda i Prištine potpisani su BEZ MOG ZNANJA!

Lažni kosovski premijer, Aljbin Kurti izjavio je večeras da su sporazumi Beograda i Prištine potpisani danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, sa Hašimom Tačijem, sklopljeni bez njegovog znanja.

- Danas su u Berlinu potpisana dva sporazuma od strane zvaničnika koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj i ceo pregovarački proces obavljen je pre stupanja na snagu naše vlade. Stoga ovi službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sporazuma. Štaviše, ni tekst sporazuma nije objavljen u javnosti, niti je dostavljen tzv. vladi Kosova. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti - naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

- Ma koliko su neophodne veze i unapređenje infrastrukturnih standarda za razvoj naših zemalja i deo evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je vrlo važno da proces bude transparentan kao rezultat istinskih pregovora i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz procesa PAP - naveo je tzv. kosovski premijer.

On je dodao da se u procesu tranzicije vlade, analiziraju svi koraci preduzeti u prošlosti i od nadležnih ministarstava se traži da to tretiraju kao prioritet.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povratak domaće robe na Kosovo i Metohiju neće biti brz i lak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2020

Ukoliko se ukinu takse Prištine na robu iz centralne Srbije, a uvedu recipročne mere koje najavljuje kosovski premijer Aljbin Kurti, to bi značilo da smo ukinuli jednu, a postavili tri nove barijere, rekao je za Politiku ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ekspres: Pompeo i Grenel odbili da se sastanu sa Kurtijem

Izvor: RTS, 15.Feb.2020

Nedavnim izjavama o dva sporazuma postignuta sa Beogradom, uz insistiranje na taksi ili reciprocitetu, kosovski premijer Aljbin Kurti krenuo je u direktnu konfrontaciju sa SAD, a to za prvu posledicu ima odbijanje visokih zvaničnika američke administracije Majka Pompea i Ričarda Grenela da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.