Jeremić: Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju, Đurić:Srbija nije Jeremićeva prokleta avlija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju, Đurić:Srbija nije Jeremićeva "prokleta avlija"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju i da bi sporazum Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo da bude objavljen u prva četiri meseca 2019. godine. Reagovao je potpredsednik SNS Marko Đurić koji kaže da će "u Jeremićevoj biografiji trajno i neizbrisivo biti upisano da je on dijalog o KiM izmestio iz UN, da je doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Euleks, da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i da je doveo albanske carinike na prelaze između Srba i Srba".

"Razgraničenje znači da sa one strane granice ostane 90 odsto teritorije autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i još delovi juga Srbije, što Albanci zovu Preševskom dolinom", rekao je Jeremić na Glavnom odboru svoje stranke, povodom godinu dana rada.

On tvrdi i da će Kosovo postati punopravna članica Ujedinjenih nacija, poput Srbije danas i da neće postojati nijedna prepreka u međunarodnom pravu da se ujedini sa Albanijom.

"Kada govorim o velikoj Albaniji ne govorim napamet", dodao je Jeremić, koji je govorio duže od jednog školskog časa i u više navrata je u beogradskom Sava centru dobijao aplauz svojih pristalica.

Jeremić je predočio da bi se Srbija mogla suočiti sa novim teritorijalnim zahtevima ako danas pristane da u miru "precrta svoje granice".

Vučić je toga svestan, ali je njegova vizija Srbije prokleta avlija, smatra Jeremić, koji je za svog političkog konkurenta na vlasti rekao i da je u svađi "sa moralom i razumom".

Jeremić je svoje pristalice pozvao na jedinstvo, a izrazio je i uverenje da će njegova stranka biti naredna politička grupacija koja će upravljati Srbijom.

"Ideja Narodne stranke je jedinstvo opozicije", poručio je Jeremić i pomenuo okupljanje opozicije u okviru Saveza za Srbiju.

Jeremić je ocenio i da je stanje u Srbiji sve gore i da

70.000 radno sposobnih građana godišnje napusti zemlju, jer su izgubili nadu.

Članovi Narodne stranke nisu izgubili nadu, inače ne bi bili u toj političkoj organizaciji, zaključio je Jeremić.

Đurić:U Jeremićevoj biografiji će biti upisano da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić rekao je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast, jer, kako je rekao, Srbija nije njegova "prokleta avlija", već slobodna zemlja u kojoj odlučuju građani.

"Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast u Srbiji koliko god novca dobio od Katara i svog poslovnog partnera Patrika Hoa, jer o tome odlučuju građani, a ne inostrani vlasnici prljavog kapitala", poručio je Đurić, saopštila je SNS.

On je istakao da će u Jeremićevoj biografiji trajno i neizbrisivo biti upisano da je on dijalog o KiM izmestio iz UN, da je doveo Euleks, da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i da je doveo albanske carinike na prelaze između Srba i Srba.

Đurić ocenjuje da su Jeremićevi gresi toliko veliki i neoprostivi da ih ne može sakriti ni čitava šuma laži i izmišljotina o navodnoj ugroženosti demokratije u Srbiji, jer građani shvataju da su oni ti koji danas odlučuju o sudbini države, a ne, kako kaže, "pitomci Katara i međunarodnih kriminalaca".

"Nije Srbija Jeremićeva prokleta avlija, već je slobodna zemlja koja je najzad ujedinjenjem građana iza državotvorne politike Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića povratila pravo da suvereno odlučuje o svojoj budućnosti", istakao je Đurić.

On kaže da je to pravo Srbija izgubila upravo pod vlašću njegove tajkunsko-lopovske družine, ali da je prognavši ih u mračnu prošlost izabrala bolju budućnost, u kojoj oni "mogu biti samo podsetnik na neka sumorna i mračna vremena kada je naša država bila na granici da izgubi sve ono za šta su se generacije naših predaka borile".

"U Srbiji na vlast više nikada neće moći da dođu oni koji svojim političkim konkurentima prete silovanjem i vešanjem, jer to nije Srbija u kojoj bi iko osim Jeremića i njegovih drugova iz Saveza za linč i silovanje voleo da živi", poručio je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Razgraničenje Kosova i Srbije 2019.

Izvor: RTS, 21.Okt.2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju i da bi sporazum Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo da bude objavljen u prva četiri meseca 2019. godine. ...

Nastavak na RTS...

Srbija i Kosovo će se razgraničiti početkom 2019. godine

Izvor: Beta Video, 21.Okt.2018

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je govorio je i o Kosovu i Metohiji, pa je kazao da će se Srbija i Kosovo razgraničiti početkom 2019. godine. ``Razgraničenje znači da sa one strane granice, koja više neće biti administrativna linija, da će ostati 90 odsto teritorije pokrajine...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.