Hitno i u potpunosti ukinuti takse, Amerika zahteva

Izvor: B92, 28.Feb.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hitno i u potpunosti ukinuti takse, Amerika zahteva"

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je od prištinske vlade i premijera Aljbina Kurtija da odmah i u potpunosti ukine takse.

Kako je rekao, ukidanje takse na srpske i proizvode iz BiH je i zahtev SAD.

Tači je na svom profilu na Fejsbuku poručio da su takse ozbiljna prepreka koja koči stratešku saradnju i sprečava dolazak na Kosovo novih velikih američkih investicija.

"Tvrdoglavost, nedostatak akcije i odsustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mudre odluke produbiće izolaciju Kosova i značajno će narušiti naše odnose sa SAD", poručio je Tači.

Ukazao je da je hitno ukidanje takse ispravna odluka bila glavna poruka i ključni zahtev američkog državnog sekretara Majka Pompea i savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O`Brajana, sa kojima je razgovarao u Vašingtonu.

"Donošenje ispravne odluke bez odlaganja zaustaviće izolaciju Kosova i obnoviti dijalog koji će dovesti do konačnog rešenja i jačanja prijateljstva i strateške saradnje sa SAD", napisao je, između ostalog, Tači.

Ukazao je da Priština jedino brzim i mudrim odlukama može da postigne, kako je kazao, državni i strateški cilj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Hitno i u potpunosti ukinuti takse, to je i zahtev SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, zatražio je danas od prištinske vlade i premijera, Aljbina Kurtija, da odmah i u potpunosti ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, što je, kako je rekao, i zahtev SAD...Tači je na svom fejsbuk profilu poručio da su takse ozbiljna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.