PDS najavljuje žalbu na kosovske izbore

Izvor: Blic, 25.Jun.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDS najavljuje žalbu na kosovske izbore

Priština - Član Inicijativnog odbora Progresivne demokratske stranke (PDS) Goran Marinković kazao je danas da će ta stranka posle objavljivanja zvaničnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu podneti žalbe relevantnim kosovskim institucijama jer tvrdi da je bilo ozbiljnih propusta na glasanju 8. juna.

- PDS ima argumentovane dokaze da su tokom proteklog izbornog procesa na Kosovu počinjeni ozbiljni propusti i zato će se zaliti svim relevantnim kosovskim i medjunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << institucijama i organizacijama. Naša stranka će, ako to bude neophodno, podneti i tužbe Vrhovnom i Ustavnom sudu na Kosovu - kazao je Marinković za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, prema preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu PDS je sigurno osvojio jedan poslanički mandat pa će u Skupštinu Kosova ući član PDS Nenad Rašić.

Marinković je, medjutim, kazao da očekuje da će posle rešavanja žalbi, pa i tužbi na propuste u izbornom procesu PDS dobiti još najmanje jedan poslanički mandat u kosovskom parlamentu.

Mulj Desku, direktor Sekretarijata Panela za predstavke i žalbe na Kosovu, rekao je ranije za Betu da je taj panel odbio žalbe pet albanskih političkih partija, kao i PDS, koje su ti politički subjekti podneli zbog navodne neregularnosti u vezi s glasačkim listićima koji su poštom pristigli iz Srbije.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje ostalih devet garantovanih mesta za srpske poslanike (pored Rašića iz PDS) osvojili su kandidati koalicije Srpska lista - pet kandidata Pokreta socijalista i četiri kandidata Samostalne liberalne stranke.

Prema još nepotvrđenim rezultatima srpsku zajednicu u budućem sazivu kosovskog parlamenta zastupaće iz SLS Slobodan Petrović, aktuelni zamenik premijera Kosova, kao i poslanici iz prošlog skupstinskog saziva Saša Milosavljević, Jasmina Živković i Jelena Bontić.

Poslanici iz Pokreta socijalista biće Velimir Rakić, Milena Milićević, Slavko Simić, Milka Vuletić i Bojan Mitić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Danas konačni rezultati parlamentarnih izbora na Kosovu

Izvor: Press, 26.Jun.2014, 08:18

Nakon priznavanja zvaničnih izbornih rezultata, skupština Kosova treba u roku od 30 dana da održi konstituivnu sednicu. .. Zvanično priznavanje rezultata izvora može da usledi tek nakon što se okončaju svi žalbeni procesi političkih partija koje imaju pravo žalbe pri Žalbenoj komisiji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.