Haradinaj: Pitanje promene granice između Srbije i Kosova je mrtvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Pitanje promene granice između Srbije i Kosova je mrtvo

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je u utorak, komentarišući izjavu predesednika Hašima Tačija, ponovio da je pitanje promene granice između Kosova i Srbije mrtvo pitanje.

Tači je u ponedeljak rekao da Haradinaj treba da „koriguje svoje izjave“ u vezi dijaloga i dodao kako pozicije nisu večne i kako se predsednici i premijeri menjaju, „pogotovo oni koji se ne poprave“.„Jedini način da se ta tema (korekcija granice) oživi jeste putem nekog navodnog nasilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << scenarija na severu, nekog incidenta, uzajamnog napada, kako bi se onda potvrdila podela, ali političke mogućnosti za to nema i svi su shvatili da je to mrtva tema", rekao je kosovski premijer.

"Srećom, time smo svi mi pobedili, građani, Albanci i Srbi, region. Ali verujem da su pobedili i mir i dijalog“, kazao je Haradinaj nakon sednice vlade, dodajući da je zanteresovan da se dijalog nastavi.

On je istakao da će onaj kome je cilj da sruši njegovu vladu to uraditi bez govora, pa se ne treba brinuti o onima koji „o tome samo govore“.

Ramuš Haradinaj pozvao je građane Kosova da budu pažljivi nakon što su u juče u Novom Sadu prebijeni građani Kosova albanske nacionalnosti.

„Dobro je da mi pokažemo suprotno, da garantujemo slobodu kretanja svima i slobodu upotrebe jezika. Dobro je da u Prištini možeš da govoriš srpski a da te niko ne dira, ali i u drugim zonama Kosova. To je dokaz ko smo“, rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.