Haradinaj: Ni Tači ni ja nismo vlasnici Kosova

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Ni Tači ni ja nismo vlasnici Kosova

Priština -- Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da ni kosovski predsednik Hašim Tači, ni on nisu, kako je rekao, vlasnici Kosova.

"Mi nismo vlasnici Kosova, gde živi dva miliona ljudi. To je čin proglašenja nezavisnosti. Ako se neko usudi da pregovara o teritoriji Kosova, taj je protiv ustava", rekao je Haradinaj u intervjuu za prištinsku televiziju T7, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Koha.

Haradinaj je uveren da bi sa Beogradom bilo lakše postići dogovor da tema o korekciji granica nije otvorena.

Uveren je da je to pitanje promene granica poremetilo odnose Prištine sa, kako je rekao, prijateljima Kosova.

Haradinaj je govorio i o nedavnoj zajedničkoj večeri u Tačijevoj kući, kojoj je prisustvovao i albanski premijer Edi Rama.

Večeri su, kaže, prisustvovali njegovi zamenici Bedžet Pacoli i Fatmir Ljimaj, kao i predsednik parlamenta Kadri Veselji. Tokom večere vođen je "dostojanstven" razgovor, rekao je Haradinaj gostujući u emisiji Presing.

Objasnio je da je taj razgovor inicirao premijer Rama i da je njegova ideja bila da sastanak bude održan u Tirani, ali se, kaže, dogodilo da on bude u Prištini.

"Bio je to oprezan razgovor na poznate teme: takse, dijalog, opcije konačnog rešenja pitanja Kosova. Promene stava nije bilo", tvrdi Haradinaj, preneo je Zeri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Ni Tači ni ja nismo vlasnici Kosova

Izvor: Blic, 08.Feb.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da ni kosovski predsednik Hašim Tači, ni on nisu, kako je rekao, vlasnici Kosova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.