Haljiti:Specijalni sud pozvaće sve iz izveštaja Dika Martija

Izvor: RTS, 10.Jan.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljiti:Specijalni sud pozvaće sve iz izveštaja Dika Martija

Potpredsednik kosovskog parlamenta Džavit Haliti, koji je i sam bio pripadnik OVK, izjavio je da će Specijalni sud za OVK pozvati sve one čija se imena pominju u izveštaju Dika Martija, ukoliko pronađe dokaze za to.
U središtu navoda iz izveštaja Dika Martija nalazi se Hašim Tači, a u izveštaju su pomenuti Šaip Muja, Kadri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Veselji, Azem Silja, Fatmir Ljimaj, Džavit Haljit i Ramuš Haradinaj.

Prva grupa bivših pripadnika OVK danas, posebnim avionom iz Prištine ide za Hag gde će ih saslušati tužioci specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata.
Već je izvesno da se u letelicu neće ukrcati dvojica pripadnika OVK – Sulejman Seljimi i Ramzi Šalja.
Seljimi je u zatvorskoj bolnici zbog, kako navode mediji, povraćanja i nesvestice, pa je njegov odlazak u Hag odložen za desetak dana a Šalja je nestao posle objavljivanja spiska pozvanih u Hag i za njim je raspisana poternica.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Svi sa Martijevog spiska mogu u Hag"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2019

Potpredsednik kosovskog parlamenta Džavit Haljiti izjavio je da će Specijalni sud za OVK pozvati sve one čija se imena pominju u izveštaju Dika Martija, ukoliko pronađe dokaze za to...Haljiti, koji je i sam bi pripadnik OVK, rekao je za KTV da očekuje da će Specijalni sud pozvati svakog pojedinca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.