HAŠIM TAČI STIGAO U HAG! Najavio da će sutra otputovati - došao danas

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 19:51

HAŠIM TAČI STIGAO U HAG! Najavio da će sutra otputovati - došao danas

Hašim Tači stigao je u Hag kao gost Specijalnog tužilaštva gde će sutra biti saslušan

Tači danas nije prisustvovao sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost tzv. Kosova kojim je predsedsavao premijer Avdulah Hoti.

- Prema našim izvorima Tači nije učestvovao na ovom sastanku, jer je oko 15 časova napustio aerodrom u Tirani kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi stigao na sutrašnje saslušanje u Hag, gde će ga braniti britanski advokat Džefri Najs.

U optužnici se navodi da su Tači, lider Demokratske partije tzv. Kosova Kadri Veselji i drugi osumnjičeni za oko 100 ubistava.

Zločini predstavljeni u nacrtu optužnice uključuju stotine identifikovanih žrtava kosovskih Albanaca, Srba, Roma i političkih protivnika.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Saveta Evrope u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske tzv. Kosova koji su umešani u ratne zločine.

Skupština tzv. Kosova usvojila je zakon o osnivanju Specijalnog suda u avgustu 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači stigao u Hag, brani ga Džefri Najs

Izvor: RTS, 12.Jul.2020

Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u Hag gde će razgovarati sa službenicima tog suda, ali nije naveo u kom svojstvu. . Prištinski mediji navode da je Tači danas oko 15 časova odleteo sa aerodroma u Tirani da bi sutra bio saslušan u Hagu, gde će ga braniti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.