Grenel traži ukidanje prištinskih taksi

Izvor: RTS, 23.Jan.2020, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel traži ukidanje prištinskih taksi

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel zatražio je od Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se napravio pomak u dijalogu.
Ričard Grenel sastao se u sredu uveče sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Prištini, a nakon sastanka je poručio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti usredsređen na ekonomski napredak.

Specijalni izaslanik predsednika SAD zatim se tim povodom oglasio i na Tviteru, ističući da je neophodno da Priština ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije uvedene pre više od godinu dana.
"Moramo napraviti napredak – što uključuje i ukidanje taksi", napisao je Grenel na Tviteru nakon sastanka sa Tačijem. 
Grenel će i danas nastaviti sa sastancima u Prištini, a izvesno je da će se sresti sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem i predsednikom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom, koji razgovaraju o formiranju sledeće vlade. 
Specijalni izaslanik Donalda Trampa u petak dolazi u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Prema pisanju lista Blic, Grenel će u Beogradu zahtevati brz nastavak dijaloga nakon uspeha zbog potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Prištine.
List dodaje da će mu Vučić kao uslov za to postaviti ukidanje taksi na robu iz centalne Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grenel: Napredak uključuje i ukidanje taksi

Izvor: Danas, 23.Jan.2020

Specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da Kosovo mora da ukine takse na uvoz srpske robe ali da istovremeno Srbija mora da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Danas...

Vučić uoči sastanka sa Grenelom: Entuzijazam SAD je veliki, ali to ne ide lako! Srbija mora da skine barijere!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2020

Specijalni izaslanik predsednika SAD Grenel boravi od srede u Prištini, gde se sastao sa Hašimom Tačijem...Uoči sutrašnjeg sastanka sa američkim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je entuzijazam SAD "veliki, dobar i značajan,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Grenel traži da Priština povuče taksu, ali ima zahtev i za Beograd

Izvor: RTS, 23.Jan.2020

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel je nakon sastanka sa Aljbinom Kurtijem poručio da Priština treba da povuče taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, kao i da Beograd treba da prekine kampanju u lobiranju protiv nezavisnosti Kosova. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.