Bivši oficir Kfora: Tači i Haradinaj opasni po život

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši oficir Kfora: Tači i Haradinaj opasni po život

06.11.2011. -

Bivši norveški oficir Kfora Kristijan Kaš rekao je da je predsjednik Vlade Kosova Hašim Tači platio lobiranje u Americi i da zapadne zemlje znaju da kosovski političari "nisu dobri".

"Tači je platio 600.000 dolara za lobiranje u Americi i Albanci su u tome bili veoma dobri. Uspjeli su da NATO ratuje na njihovoj strani", rekao je Kaš koji je napustio misiju i stao na stranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Srba na Kosovu i Metohiji.

On je podsjetio da je na osnovu kompromisa iz avgusta 1999. godine OVK prerastao u Kosovski zaštitni korpus (KZK), istakavši da se Kfor u tom slučaju ponio kukavički.

"Bili smo kukavice, ali da nismo priznali da OVK bude KZK onda bi to bilo opasno za snage Kfora, jer bi albanski ekstermisti napali Nato snage", rekao je Kaš za Radio-televiziju Republike Srpske.

Kaš ističe da su bivši lideri OVK Tači i Ramuš Haradinaj opasni po život, ali da je pitanje šta zapadne zemlje mogu da urade, pošto je veliki broj zemalja priznao kosovsku nezavisnost.

Ovaj bivši norveški oficir u informativnoj službi međunarodnih snaga na Kosmetu ukazao je da je na Kosovu raširena prostitucija i da te usluge uglavnom koriste pripadnici Euleksa, ali i drugih međunarodnih institucija.

Kada je riječ o trgovini organima, Kaš kaže da se moraju čekati rezultati istrage povodom izvještaja Dika Martija.

Govoreći o odluci da napusti misiju na Kosovu, Kaš je istakao da je on vjernik - hrišćanin i da je obaveza svakog vjernika da traži oproštaj.

"Nadam se da ja mogu napraviti prvi korak i biti primjer, da vidimo gdje smo pravili greške, ali ja od Srba ne mogu da tražim da prihvate moj oproštaj, već samo da ga tražim", rekao je Kaš, koji smatra da su kosovski Albanci najveći nacionalisti na Balkanu.

Izvor: nspm.rs, rtrs.tv
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.