Analitičari: Kurtijevo odbijanje Tačijevog poziva političko taktiziranje

Izvor: B92, 27.Dec.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analitičari: Kurtijevo odbijanje Tačijevog poziva političko taktiziranje

Politički analitičari u Prištini rekli su da je političko taktiziranje odbijanje lidera PS Aljbina Kurtija da se sastane s predsednikom tzv. Kosova.

Kako javlja portal Koha.net, politički analtičar Artan Muhadžeri ocenio je da odbijanje lidera Samoopredeljenja da se susretne sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem predstavlja političko taktiziranje.

Iz pokreta Samoopredeljenje je saopšteno da će lider tog pokreta ubrzo obavestiti Tačija o "danima i satima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućeg sastanka", a Kurti je večeras za Koha.net izjavio da je tokom celog dana bio u Skoplju.

Kurti je odbio dva poziva predsednika Kosova Hašima Tačija da se danas sastanu i konsultuju o mandataru za funkciju premijera Kosova, dok je istovremeno večeras bio na prijemu za novinare koji je organizovala njegova stranka.

On je obavestio predsednika Kosova Hašima Tačija da se ne može odazvati ni drugom pozivu na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade, najavljene za 20 časova, navodeći da trenutno nije na teritoriji Kosova.

Tači je tokom jutra pozvao Kurtija na konsultativni sastanak u 13.30, a pošto je prvi poziv lider Samopredeljenja odbio, predsednik Kosova je uputio novi poziv na razgovor večeras u 20 časova.

"Hvala vam na pozivima da se danas sastanemo. Pozivi su najpre objavljeni na socijalnim mrežama da bi kasnije pristigli u našu kancelariju. Pošto sam van zemlje, ne mogu da dodjem ni večeras, a o kandidatu za formiranje vlade razgovaraćemo narednih dana. Istovremeno razmatramo i članove Ustava koji su spomenuti u vašim pismima", naveo je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.