Amerika zove samo  onoga koga poštuje!

Izvor: Glas javnosti, 18.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika zove samo onoga koga poštuje!

Rukovodeći dvojac lažne države Kosovo, predsednik i premijer Fatmir Sejdiju i Hašim Tači, uveliko se sprema za posetu Vašingtonu 21. jula, za koju se unapred tvrdi da će biti „od istorijskog značaja za odnose Kosova i SAD“. Prištinskim prvacima već je ugovoren susret sa Džordžom Bušom, a Glas javnosti tim povodom je svojim sagovornicima postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pitanje:

Zbog čega je tandem Sejdiju-Tači Beloj kući važniji od srpskog tandema Tadić-Cvetković i šta to demokratska, realno prozapadna i proamerička vlast u Beogradu još treba da učini da bi kod Buša i Kondolize Rajs imala bar isti tretman kao Šiptari?

- Naša spoljna politika možda misli da će preteranim sluganstvom ostvariti pozitivne efekte, ali treba nam malo više dostojanstva i mudrosti za gradnju mostova prijateljstva i sa drugim, a ne samo zapadnim silama. Jedino nam to može obezbediti puteve za nacionalno rešenje kosovske krize, ali na duže staze - kaže za Glas dr LJubiša Mitrović, direktor Centra balkanskih studija.

On dodaje da je naša diplomatija napravila niz grešaka i propusta u kojima je bilo i ekstremnih primera.

- Srbija je imala propusta do te mere, da je jedan od njenih ministara spoljnih poslova čak najdirektnije ogovarao Rezoluciju 1244 i interpretirao je kao potpunu kapitulaciju, devalvirao u njoj one odrednice koje su direktno bile od vrednosti za naš nacionalni interes. A bilo je i građenja takvih političkih koalicija koje nisu sprečile proglašenje nezavisnosti Kosova. Dakle, mnogo grešaka u ime evropske budućnosti. A samo jako naivan može da poveruje u zapadne obmane umesto da vidi da je reč o porobljavanju Balkana. Ko se s tim slaže miljenik je SAD, ko se protivi, nije - kaže Mitrović.

Vladan Glišić iz Dveri srpskih kaže da je aktuelnim vlastima manevarski prostor sužen i to, gle apsurda, baš time što su miljenici Zapada.

- Naša vlast je svesna da ne sme da uradi ništa što nije po ukusu zapadnih centara moći. Zato, da bi im i dalje bila po volji, ne sme da odlučno brani srpski interes. U tom smislu nam je sužen manevarski prostor i ono što je dostupno kosmetskim Albancima, da zaista zastupaju nacionalni interes, Srbima nije dozvoljeno. Samim tim, ove vlasti koje se smatraju prozapadnim, proevropskim i pronatovskim kao da u glavi imaju ugrađen čip koji ih unapred koči da urade bilo šta što je previše srpski i što bi ugrozilo naklonost njihovih prijatelja. To za Srbiju stvara situaciju sa unapred izgubljenim pozicijama - kaže Glišić i pooštravajući ton dodaje:

- Ako hoćete stvarnu naklonost i podršku SAD, morate da budete ne samo „kvisling“ nego i čovek koji će da radi potpuno protiv interesa svog naroda. Ta jednačina u kojoj će se nalaziti svaka vlada u Srbiji postavlja ozbiljno pitanje da li nam je u interesu nacionalnog opstanka da imamo tako „dobre“ odnose sa zapadnim silama.

Amerika zove samo one od kojih ima koristi i koji slusaju.Doduse i nasi politicari slusaju ali za Srbe je to sramota .Milosevic nije hteo da da celu drzavu na tacni Americi a mrze nas vec mnogo godina , zbog naseg prkosa.Zobg toga su na i bombardovali na Uskrs za vreme drugog svetskog rata.

Niko ne voli prostitutke od naroda i drzave. Srpske izdajnicke politicare ni Zimbabve ne bi zvao.. I sto be,.. sta to neko moze da se dogovara sa tim prevarantima?

Šiptari nisu zapalili američku ambasadu.

Odlican komentar i potpuno iskren, svaka cast autoru! Od ove podrepaske spoljne politike koju vodi Tadic & Co. Srbija u Istoriji nije imala ovakav obim izdaje jos od 1939 kada je potpisan sporazum Cvetkovic-Macek. Kada je podeljena teritorija Kraljevine Srbije sa Hrvatima. Mene samo cudi sta se dogodilo sa prosecnim Srbinom koji je uvek bio revolucionar u duhu i nije trpeo nepravdu,dali su nam Spanske sapunice,alkohol sanjarije o velikom bogatstvu i lagodnom zivotu, zapadne idiotske serije poput velikog brata, potpuno pomutile um i razorile sve ljudske i moralne vrednosti.

Ne bih voleo da zvucim apokalipticno jel sam racinalan covek ali se stvarno plasim da Srbi kao nacija su u velikoj opasnosti od nestanka, jer vec skoro dve decenije veoma uspesno razgradjuku sve ono sto su drugi vekovima gradili i krvavo platili. I samo da podsetim neupucene da je to . Mi na to nemamo pravo!

Moja poruka svim Srbima je jedna stara Srpska poslovica "ne gviri u komsijsko dvoriste,nego pocisti svoje"

I na posletku, Srbi radjajte se jer cemo samo tako opstati kao nacija!!!

Srbi su se busali u grudi da su "nebeski narod", sto ce reci da su "od Boga izabrani", kao i Jevreji u Starom zavetm.

A onda, 1999, doslo je iskusenje: trebalo je dokazati zrtvom da su Srbi zaista "nebeski narod".

I tu probu danasnji Srbi nisu izdrzali. Oni Srbi iz vremena kneza Lazara su resili taj problem, ali ovi danasnji nisu, i ne zele ni da ga resavaju. Misle da je daleko lakse i prijatnije biti "Miki Maus" nego "vitez kneza Lazara". Naravno, oni zive u iluziji, jer ako neko nije Miki Maus kako moze to da postane? Ne vredi tu nikako sagibanje i uvlacenje. Sa takvim ponasanjem moze se postati djubre ali ne Miki Maus. Neki od njih veruju da, uz odgovarajuce zalaganje i trud, ipak mogu dogurati do Miki Mausa; neki misle da je bolje i biti ZIVO djubre Amerikanaca nego MRTAV junak kneza Lazara.

Takva racinica je vrlo pogresna i zalsno je sto oni nisu u stanju da to primete. Jer ostaje cinjenica da se njihov narod busao u grudi, i oni koji vode Ameriku to pamte. Posle pobede 1999. oni su odlucili da upornim ponizavanjima satru u korenu bilo kakvu srpsku ideju o izabranosti i pripadnosti "nebeskom narodu". Samo jedan narod koji se zamisljao kao "nebeski" ponizava se tako kako se danas Srbi ponizavaju. Zasto? Zato sto oni koji vode Ameriku sebe vide kao "izabrani narod", i oni ne trpe konkurencuju. Njima "rezervni tim" nije potreban. Zato ce se ponizenja Srba nastaviti sve dok im ideje o izabranosti iz glave ne izadju na nos, sve dok se ne promene osnovne karakterne crte naroda, sve dok mu se ne promeni identitet, sve dok od Srba ne ostane nista osim imena.

A kako su Srbi poslednjih decenija shvatali tu svoju "izabranost", to je posebna prica?

Uglavnom tako sto su osporavali drugim narodima da budu ono sto zele. Na primer, pripadnici radikala smatraju da Makedonci nisu Makedonci vec Srbi, odrodjeni Srbe koje treba nauciti pameti i vratiti ih u zajednicu; i smatraju da Hrvati nisu Hrvati nego pokatoliceni Srbi koje treba vratiti u pravoslavlje, da Muslimani nisu Muslimani vec Srbi koji su primili Islam, koji su zaboravili svoje poreklo, poturcenjaci koje treba vratiti u pravoslavlje.

Takvo nakaradno shvatanje "izabranosti" zasluzuje odgovarajucu lekciju. I istorija nam je daje.

Srbi treba da nauce da "izabrani narodi" ne prisiljavaju druge na cine ono sto ne zele, niti da budu ono sto ne zele. Tako nesto cine Amerikanci i oni koji ih vode, koji sebe smatraju "izabranim". Ono koji su istinski izabrani shvataju svoju duznost, i izvrsavaju je bez pogovora, bez obzira na posledice, dakle ne izbegavajuci ni sopstvenu zrtvu, ali uvek uz postovanje svih naroda i njihovih osecanja.

Ala ti sereš! (xyz)

Vuce legendo, super ti je komentar sem poslednje recenice koja glasi "Srbi,radjajte........?!!", valjda si hteo reci "Srpkinje" ili smatras da nisi pogresio,a???

Sta ti komentarises, kad nemumes da citas srpski. Vrati se pa procitaj tu recenicu ponovo.

Jeste upravu si upravo sam to hteo reci ,al zurio na posao pa tako ispalo :-/

Srpkinje radjajte!

I ja mislim da ce Srbi nestati.. Pogledajte samo ko preuzima kontrolu u Srbiji.. Cak ni Tadic vise ne kontrolise situaciju.. Sve su pruzeli antiSrbi i banditi Ceda, Dinkic, Sonja Liht, Kandic,i ostali placenici.. Ako treba da se kaze,.Srbije vise nema.

Vuče, zaboravio si da pomeneš Pink televiziju, Grand i druge kafanske čarolije!

Ne bih voleo da zvucim apokalipticno jel sam racinalan covek ali se stvarno plasim da Srbi kao nacija su u velikoj opasnosti od nestanka, jer vec skoro dve decenije veoma uspesno razgradjuju sve ono sto su drugi vekovima gradili i krvavo platili. I samo da podsetim neupucene da je to Sloboda i Cast, dve reci koje su prognane iz Srpskog jezika poslednjih 8 godina . Mi na to nemamo pravo!

Amerika i niko normalan na svetu ne voli drzavu koja je pocinila genocid, etc, na Balkan.

ma da oni vise vole narkodilere

E glupaku jedan pa amerika svakodnevno cini genocid

i najviseje zla nanela covecantvu....

Nazvati normalnim narodom najvece teroriste sadasnjice-Ameriku pokazuje samo vase neobrazovanje. P.S. Sve nacije su u svojoj istoriji nekada pocinile genocid, pa i vasa.

Znači, ne vole Hrvatsku i BiH?

Ta ista Amerika koju vi siptari toliko voliko vrsi tihi genocid nad vama a da vi te cinjenice niste ni svesni...koliko su '99 godine izrucili osiromasenog uranijuma na kosovo?

polako, za nekoliko godina cete osetiti taj genocid, a tada ce vam biti kasno, vec ce iz plodne kosovske utrobe odneti sve sto vredi a vama ce ostaviti ucrvljale govedje koze da glodjete....bolje i ne zasluzujete

Neces mi valjda reci da ste Vi srbi Andjeli i da ne biste "zgazili ni mravu"??? Necete videti taj film NIKADA da budemo u nekakvu eventualno zajednistvo sa Vama osim u Evropu kao dve suverene Drzave.Ne znam dokle cete se zaneti sa parolama "Kosovo je Srbija" i slicno, ali Vas uveravam da ste u velikoj zabludi i da znate da Drzava Kosovo ide napred ka EU krupnim koracima. Ko je od Vas verovao pred,recimo, 6.meseca da ce Kosovo proglasiti nezavisnost-setite se sta ste tada rekli??? Ko je od Vas pred 6. meseci verovao da ce Nezavisno Kosovo aplicirati za clanstvo u MMF-u i Svetskoj banci i da ce vise nego sigurno biti primljena i to sada u Septembru???!!! Nemojte i dalje verovati, ali je sigurno da ce do nove godine Kosovo biti priznato od vise od 100. Drzava sveta, i pitam se sta cete tada reci???!!! Sta cete reci kada se steknu uslovi da se Kosovo primi u SB UN i da dobije stolicu u to veoma bitnu instituciju, jer ako je priznaju vise od 100.Drzava sveta, onda tesko da ce Rusija staviti veto jer ce tada "Postati dosadna"?!

"Dve suverene drzave!"

Sta mislish ko je otac vashe "suverene drzave"? Neko sa albanskim korenima, imenom? Skenderbegovic? Krasnici, Raznjici? Ohhh ne. Klinton! To je vash najveci junak. Dali ste njegovo ime trgu. Treba da mu stavite i sliku na pare, po shkolama. On inache ima nezakonite dece svuda po svetu.

.

.

Ko vam je pisao tzv. "Ustav"? Profesori sa Prishtinskog U.? Krasnici, Raznjici? Oh neeee. Finac Ahtisari!

.

.

Vi ste pioni, vozilo u otimanju svete srpske zemlje za Bazu. Baza je suverena, ne vi. Sve sto ide u prilog prihvatanja Baze, "ochuvanju mira" oko Baze, odakle dalje treba da se projektuje sila, je napredno, pozitivno, herojski, demokratski, reformski, slobodarski, humano, moralno, patriotsko itd... Sve sto baca negativno svetlo na Bazu je ultranacionalistichko, mrachno, diktatorsko, povratak na staro, teroristicko itd. itd.

Sve ostalo, moj Albanski lobista, kao nekakav sukob izmedju Srba i Albanaca za "oslobadjanje" srpske zemlje i ostale gluposti - TOTALNO NEBITNO, mlatite praznu slamu

Ова лоповчина са наочарама Бушију јако стеже десну руку, да му одвуче пажњу док други Шиптар са леве руке скида сат.

jeste srbi ne smeju nikako da imaju dobar odnos ni sa amerikancima ni sa evroplanima.

Ja cu da vam tu otkrijem veliku tajnu (ne znam da li se iko od vas pre mene setio za ovu moju genijalnu ideju):

Neka ova nova Cvetkovic-Dachek vlada odrzi svoju sednicu i u ponedeljak i hitno donese spoljnopolitichku odluku da Srbija smatra bombardovanje SCG legalnim i legitimnim, da nije bilo upereno protiv naroda, vec samo protiv Milosevica, koji je izvrsio genocid (pobio 100 000 Albanaca) - proterao van zemlje preostalih 1 900 000 Albanaca, da je prema tome Baza na Kosovu opravdana, moralna, legitimna i legalna. Baza je besplatna, predstavlja entitet po sebi, uziva totalni imunitet i suverenitet nad teritorijom koju pokriva. Nikad nece biti povratka na staro. Takodje Vlada je odluchila da je pristup osoblja "Medjunarodne Zajednice" Bazi van kontrole Srba, uz puni imunitet, neogranichena bescarinska zona, prema Rambouillet Ultimatumu ili, ako hocete skorashnjem, Ahtisari planu. Mogu da idu/lete kojim hoce pravcem, kad hoce, kud hoce, bez placanja taksi, putarina, ne mogu biti hapsheni, status ljudi visheg reda. Potom Vlada treba u svojoj Skupshtini da udari gumeni pechat na tu odluku.

.

.

Ne mozete verovati koliki ce preokret da se desi u odnosima sa tzv. "Medjunarodnom Zajednicom". Dachek ce postati ugledni Socijalistichki Internacionalac, bice pozvat u Belu Kucu po hitnom postupku, zajedno sa Tadicem i Tachijem dobice Nobelovu nagradu za mir, Hag ce doneti oslobadjajucu presudu za Sheshelja, pa ce odmah potom biti zatvoren. Za Karadzica i Mladica vishe niko nikad nece ni pomenuti im ime. Albance vishe niko nece zvati nigde, postace mali, bedni, neinteresantni, ulazak u EU ce biti kako Vlada najavljuje, do 2009 kandidatura i 2012 chlanstvo , Madjare i Muslimane niko nece hushkati da se odcepljuju, plate ce skochiti, Solana ce letovati na Zlatiboru ... itd itd...

.

.

Konsekventno ubrza ce se gashenje srpskog jezika, precice se na chatovanje, blogovanje, mejlovanje. ..

Prichacete srpski jedino u crkvi i kad ti drze govor, kad umresh.

Oni koji vode Ameriku nisu tolike budale. Oni ce Srbe ostaviti na miru samo kada Srbi zaborave da su ikada imali Kosovo, ili ako ne zaborave da se mole Bogu da ga nemaju.

Oni poznaju srpsku istoriju, i poznaju srpske politicare. Zato javno prihvatanje ponizavanja politicara njima nije dovoljno. Oni znaju da su korupcijom i pritiscima te politicare doveli na vlast, i da u nekom drugom trenutku sve moze da se izmeni.

Oni hoce da vide te znake u samom narodu. Hoce da vide da su Srbi kao narod postali crvi.

Odlicna ideja

Ali Srbi bi tada bili kao liliputanci.. potpuno beznacajni i sveli bi se

na 2 reda u knizi o istoriji covenastva...

Ma mi mozemo jos da pravimo sranja !

Samo da nam dodje neko i malo nas gurne ! JOJ da vidis tada diznilenda!

Rajs je, odgovarajući na pitanja novinara o Srbiji, rekla da će "oni koji ne žele da vide nezavisno Kosovo, shvatiti da je ono nezavisno i da će i dalje biti nezavisno" i dodala da će "SAD to pomoći koliko mogu".

Nije to jos dovoljno..

Treba jos okrenuti ledja Rusima i poceti pljuvati po njima. Potrebno se ostro odupreti raznoraznim pokusajima da Rusi uloze velike pare u Srbiju, grade nepotrebni i beskorisni gasovod kroz Srbiju. Ostro se odupreti NISovoj prodaji Rusima nego svim srcem dati NIS Austrijskim prevarantima i nakupcima nafte kako bi Srbi dobili ne jeftinu neftu nego onu najskuplju. Potrebno je ostro i detaljno unistiti svaki vid domace industrije a vojsku dobro obuciti za "anti-teroristicke" ratove i dati je na raspolaganju Amerikancima. Na celu zemlje moraju uvek biti neSrbi i Americke patriote, vojni strucnjaci moraju da dodju iz pentagona a svi ekonomisti moraju da zavrse Kurseve u MMFu i Svetskoj Banci...

Eto Srbije u Evropi dok si reko keks.

Odlicno si mu odgovorio. Mozda ima mesta i za malu dopunu:

da izmenimo zakone i pocnemo sa progonom svim nacionalistickih ideja, kao nedostojnih i sramnih za ujedinjenu Evropu. I posto smrtna kazna nije bas politicki korektna mogli bi da je zamenimo "zaplenom imovine svih onih koje se protive BRATSTVU I JEDINSTVU evropskih naroda".

To se najbolje ogleda kroz incident sa nasim momkom sto je istukao jeshu u USA pa pobegao u Srbiju: Vuk Jeremic daje intervju na srpskoj televiziji - i samo sto se nije usrao kad je morao da izgovori USA i odnosi Srbije sa njom - imaj bre, malo postovanja za sebe i zemlju koju predstavljas - mada, nije ni on kriv - celokupno vodjstvo zemlje je takvo. Jos je ostalo da obuku kozne gace, uzmu pedersku zastavu u ruke i da se natrte...

Ameri nas Srbe VOLE i hoce da nam pomognu da resimo nase probleme. Lepo ce da nas potrpaju u REZERVATE i da nam brinu o nama. Ako nam bude slucajno zima poslace nam dekice zarazene velikim boginjama - tako su i indijance zgrejali. Jedini spas nam je neki DZERONIMO a on jos planduje u Hagu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.