Izvor: RTS, 03.Sep.2020, 11:51

Agim Čeku u Hagu 28. septembra

Komandant glavnog štaba bivše Oslobodilačke vojske Kosova Agim Čeku pozvan je u Specijalni sud za procesuiranje zločina pripadnika te organizacije tokom i nakon sukoba 1998. i 1999. godine.
Agim Čeku je u Specijalni sud u Hagu pozvan kao osumnjičeni, a pred istražiocima tužilaštva pojaviće se 28. septembra.

Čeku je potvrdio da je poziv za saslušanje dobio juče.
Pre njega, u Specijalnom sudu su već ispitani ostali članovi glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štaba, kao i vodeći regionalni komandanti bivše OVK – Hašim TačiKadri VeseljiRamuš HaradinajJakup KrasnićiSami Ljuštaku, Rustem Beriša i drugi.
Agim Čeku je završio vojnu akademiju u Beogradu, a početkom rata u bivšoj Jugoslaviji priključio se hrvatskoj vojsci, piše Kosovo onlajn.
Učestvovao je u vojnim akcijama hrvatskih snaga "Medački džep" i "Oluja".
Maja 1999. godine postavljen je za komandanta štaba OVK.
Po završetku rata na KiM, Čeku je osnovao političku stranku, a u periodu od 2006. do 2008. bio je i kosovski premijer.
Čeku je nekoliko puta bio hapšen u vezi sa optužnicom za ratne zločine.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši kosovski premijer dobio poziv za Hag, kao osumnjičeni

Izvor: B92, 03.Sep.2020

Priština -- Bivši komandant Glavnog štaba OVK, bivši premijer i ministar odbrane Kosova Agim Čeku pozvan je u Hag...On je poziv dobio juče, i na njemu se navodi da treba da se 28. septembra pojavi na saslušanju pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu. On je za portal Koha.net izjavio da je pozvan...

Nastavak na B92...

Haradinaj: Glavni doprinosilac u ratu i u izgradnji mira FOTO

Izvor: B92, 03.Sep.2020

Priština -- Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da bivši komandant OVK Agimu Čeku jedan od onih koji je najviše doprinosio u ratu i u izgradnji mira..."General Agim Čeku jedan je od glavnih doprinosilaca u ratu i izgradnji mira. Prebrodiće i ovaj izazov. Čistog obraza",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.