A Tači? Kosovski mediji: Zakasnela reakcija

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A Tači? Kosovski mediji: Zakasnela reakcija

Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH, današnjih protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio.

Foto: Mondo/Goran Sivački/Screenshot YouTube/CBS News

To, kako navode prištinski mediji, nije uobičajeno.

Premijer privremenih kosovskih institucija, Ramuš Hardinaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je ranije da o uvođenju ove mere nije prethodno razgovarao sa Tačijem.

Haradinaj: Porez ukidamo kada Srbija PRIZNA Kosovo!

Prištinski mediji primećuju, da je Haradinajeva vlada odluku o stopostotnom povećanju poreza za robu iz Srbije i BiH donela u trenutku pojačanih tenzija u odnosima dvojice političkih lidera.

"Gazeta Express" piše da Tači nije reagovao ni na današnje policijske akcije kosovske policije izvedene na severu Kosova, gde je policija uhapsila četvoricu Srba, od kojih su trojica osumnjičena za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, a četvrti zbog ometanja policije u vršenju službene dužnosti.

"Udaljavanje Hašima Tačija od važnih pitanja u zemlji je nastavak njegove uobičajene zakasnele reakcije", piše Expres s i kao primer navodi nedavni slučaj kada je sin direktora kosovske tajne službe Špenda Makhunija, uhvaćen sa ilegalnim oružjem i drogom.

List u svom onlajn izdanju navodi da su tenzije između Tačija i Haradinaja započete nakon što je kosovski predsednik izneo ideju o korekciji granice sa Srbijom, a premjer se tome žestoko suprotstavio.

Tači se, međutim, juče sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini, ali nakon toga nije objavljeno saopštenje, niti je Tači davao izjave.

Ambasadori Kvinte kod Tačija
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.