Vučić: Sporazum sa Prištinom ne zavisi od ŽELjA, već REALNOSTI

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2020, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sporazum sa Prištinom ne zavisi od ŽELjA, već REALNOSTI

Predsednik Srbije izjavio je u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu. Vučić je to rekao komentarišući izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Hašima Tačija da očekuje potpisivanje konačnog dogovora do kraja godine. "Sedam godina slušam tu izjavu... To ne zavisi od političkih želja, već političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu", rekao je Vučić novinarima u Minhenu, gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. SREĆAN SAM ŠTO DANAS VIDIM NAPREDAK, HVALA TRAMPUPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu. "To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić.Pročitajte još - Američki šamar Prištini: Ambasador Grenel je za ukidanje taksi bez reciprociteta Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd - Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada. "Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala predsedniku Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić nakon potpisivanja u okviru Minhenske bezbednosne konferencije. Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istakao je Vučić. Takođe, zahvalio je predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region. Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: Susret sa Kurtijem žestok, branio sam interese Srbije

Izvor: Danas, 14.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Minhenu da ne vidi mogućnost postizanja kompromisa sa Prištinom tokom ove godine, a za najavu kosovskog predstavnika Hašima Tačija o postizanju finalnog sporazuma do kraja godine rekao da su to "njihove igre" u koje "ne želi da ulazi".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.