Izvor: RTS, 09.Jul.2020, 23:52

Voker: I Vučić, delimično, odgovoran za zločine na Kosovu

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da je bio razočaran kada je saopšteno da je podignuta optužnica protiv Hašima Tačija, te navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delimično odgovoran za zločine na Kosovu, jer je, kaže, bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama da čine zločine na Kosovu.
Većinu zločina na Kosovu počinila je Srbija, a ne takozvana Oslobodilačka vojska Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kazao je Voker za RTK na srpskom jeziku.
Razočaran je kaže bio nakon objavljivanja informacija o predlogu optužnice Specijalnog suda protiv Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija.
"Bio sam izuzetno razočaran kada je tužilac izdao to saopštenje prošlog četvrtka ili petka. Sada, takođe sumnjam i u vreme te izjave, jer je predsednik Hašim Tači putovao u Vašington da prisustvuje samitu u Beloj kući, u pokušaju da postigne konačno sporazumno rešenje. Dakle, da tužilac tako nešto saopšti u tom trenutku, sa takvim sadržajem, mislim da to dovodi u pitanje čak i vreme i motiv koji stoji iza tog saopštenja", rekao je Voker.
Voker kaže i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delimično odgovoran za zločine na Kosovu, s obzirom na to da je bio ministar u srpskoj vladi.
"On je bio delimično odgovoran za to, jer je bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama bezbednosti da urade ono što su radili na Kosovu tokom 1998-99 i kao rezultat toga bio je i Račak", rekao je Voker i pozvao tužioce da istraže predsednika Srbije.
Istovremeno, on je pozvao kosovske lidere na jedinstvo u vreme, koje je nazvao lošim za Kosovo.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Voker je poslednja osoba koja bi o zločinima smela da govori

Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 00:15

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije oglasio se saopštenjem povodom izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera koji je izjavio "da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delimično odgovoran za zločine na Kosovu". . Marko Đurić navodi...

Nastavak na RTS...

Vulin: Voker i Tači delili radost, pravedno da dele i optužnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je razočaran što bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker nije obuhvaćen optužnicom za ratne zločine uz Hašima Tačija jer je, kako dodaje, reč o čoveku koji je 1999. godine, zloupotrebljavajući misiju OEBS-a, aktivno radio na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.