Tači ostaje u pritvoru

Izvor: B92, 27.Okt.2021, 19:12

Tači ostaje u pritvoru

Veće Apelacionog suda u okviru Specijalnog suda odbilo je žalbu bivšeg lidera OVK-a Hašima Tačija na odluku pretpretresnog sudije za određivanje pritvora.

Kako se navodi, Tači nije uspeo da dokaže zašto je preliminarna odluka bila nerazumna kada je reč o riziku za njegovo eventualno privremeno puštanje na slobodu.

Tačija optužnica, koja je potvrđena 26. oktobra 2020. godine, tereti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za krivična dela ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, a njom su obuhvaćeni i Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići. Svi su se izjasnili da nisu krivi po optužbama. Oni su uhapšeni 5. novembra 2020. godine, kada su prebačeni u pritvor u Hagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači ostaje u pritvoru, odbijena njegova žalba

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2021

Vijeće Apelacionog suda u okviru Specijalnog suda odbilo je žalbu bivšeg lidera OVK-a Hašima Tačija na odluku pretpretresnog sudije za određivanje pritvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.