Tači obišao pripadnike snaga bezbednsoti

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači obišao pripadnike snaga bezbednsoti

Kosovski predsednik Hašim Tači izvršio je smotru pripadnika snaga bezbednosti i tehnike kojom ova formacija raspolaže, uoči sutrašnjeg finalnog razmatranja i usvajanja predloga zakona kojima se otvara put formiranju kosovskih oružanih snaga.
Tači je u prištinskoj kasarni, pred oko 400 pripadnika Kosovskih snaga bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da će nova formacija biti u službi mira na Kosovu, regionu i svetu.

Dodao je da su sve političke snage na Kosovu jedinstvene da bezbednosne snage budu transformisane u profesionalnu vojsku .
"Uveravam sve zajednice na Kosovu, a posebno srpsku zajednicu, da će KBS nastaviti da služi svim građanima, bez etničkih razlika", rekao je Tači.
Poručio je "strateškim partnerima, NATO-u i svim državama koje žele održiv mir u ovom delu sveta" da će kosovske snage bezbednosti uvek biti "u službi i zaštiti svih svojih građana i imovine bez ikakvih razlika". 
Transformacija bezbednosnih snaga u vojsku zakazana je za sutra u 10 časova, kada će se na redovnoj sednici skupštine naći tri nacrta zakona.
Radi se o predlozima Zakona o kosovskim bezbednosnim snagama, Zakona o službi u kosovskim bezbednosnim snagama i Zakonu o ministarstvu odbrane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šib: Nadamo se da će ostati stabilno i posle odluke o vojsci

Izvor: RTS, 13.Dec.2018

Očekujemo da će kosovski parlament sutra usvojiti tri zakona koji će omogućiti transformisanje kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, rekao je nemački ambasador Tomas Šib, te dodao da se nada da će situacija ostati stabilna i nakon te odluke. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.