Tači najavio da u ponedeljak putuje u Hag na razgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 20:08

Tači najavio da u ponedeljak putuje u Hag "na razgovor"

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, najavio je danas da će u ponedeljak otputovati u Hag na razgovor sa Specijalizovanim tužilaštvom, koje je 24. juna objavilo da je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin.

"Dozvolite da podelim sa vama vest da ću u ponedeljak otputovati u Hag kao gost Specijalnog tužilaštva na razgovor”, poručio je Tači građanima Kosova u objavi na Fejsbuku.

"Građansko jedinstvo, međuetnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suživot, institucionalna stabilnost i poverenje u institucije od suštinskog su značaja za Kosovo da ostvari svoju viziju članstva u NATO, EU i održavanju večnog prijateljstva sa Sjedinjenim Američkim Državama", naveo je Tači.

Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo je optužnicu u 10 tačaka, kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druge osobe terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Hačim Tači, Kadri Veselji i drugi osumnjičeni nose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.