Tači: Stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute, dodajući da će u suprotnom to biti ozbiljna "prepreka strateškoj saradnji i novim velikim američkim investicijama na Kosovu".
Hašim Tači je na svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuk stranici napisao da su "tvrdoglavost i izostanak mudrih odluka produbili izolaciju Kosova i značajno narušili odnose sa SAD".

"Zadržavanje takse ozbiljna je prepreka koja onemogućava stratešku saradnju i nove velike američke investicije na Kosovu. Stoga je potrebno da se hitno donesu ispravne odluke, što je bio ključni zahtev i poruka na sastanku sa sekretarom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost O'Brajanom", istakao je Tači.
"Moj poziv vladi i političkom sektoru je jasan. Trebalo bi bez odlaganja da donesu ispravne strateške odluke koje će zaustaviti izolaciju, otvoriti dijalog za konačno rešenje i ojačati doživotno prijateljstvo i stratešku saradnju sa SAD. Eventualno oklevanje i izostanak brzih, mudrih, potpunih i delimičnih odluka je nepotrebno, jer su te odluke jedini način za postizanje naših državnih i strateških ciljeva", napisao je Tači na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači: Udovoljiti zahtevu SAD za hitno ukidanje takse

Izvor: Danas, 28.Feb.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači  ocenio je danas kako su "tvrdoglavost i nedostatak potrebnih odluka" produbili izolaciju Kosova i osetno pokvarili specijalne odnose Kosova sa SAD.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.