Tači: Spremni za dijalog sa Beogradom, sporazum moguć ove godine

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2020, 13:05

Tači: Spremni za dijalog sa Beogradom, sporazum moguć ove godine

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je danas da je Priština spremna za dijalog sa Beogradom Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je danas da je Priština spremna za dijalog sa Beogradom i da taj proces ne bi trebalo da se odlaže, dodajući da veruje da bi sporazum mogao biti postignut u toku ove godine. Tači je, na konferenciji za štampu, izjavio da bi moralo brzo da se krene u tom pravcu kako bi mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da se pridruže EU i NATO. Naveo je da je optimista da će dogovor sa Beogradom biti postignut u toku ove godine. "Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU", rekao je Tači. On je rekao da unutrašnje jedinstvo olakšava rad međunarodnih partnera, dodajući da je Priština spremna i da će raditi na tome da bude što jedinstvenije i ujedinjenije, prenosi Kosovo onlajn. Dodao je da će Priština raditi na potpunom sprovođenju sporazuma potpisanih ranije ove godine. "Nakon odluke vlade usledila je pozitivna reakcija Sjedinjenih Američkih Država. Sredstva MČ-a odmah su deblokirana. Stipendije koje su zaustavljene sada će biti vraćene. Treba donositi važne odluke. Takse i druge populističke odluke nanele su štetu institucijama i imidžu Kosova“, naveo je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kumanovski sporazum, dokument mira bez proglašene kapitulacije

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 07:52

Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović rekao je za RTS da je Kumanovski sporazum doneo mir, neproglašenu kapitulaciju, ali potpuno povlačenje jugoslovenske vojske sa Kosova. . Na današnji dan 1999. godine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.