Tači: Ove godine istorijski sporazum sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2018, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ove godine "istorijski" sporazum sa Srbijom

Kosovo očekuje da će ove godine rešiti veoma bitna pitanja sa Srbijom postizanjem "istorijskog" sporazuma, kazao je danas za agenciju Rojters kosovski predsednik Hašim Tači.

"Sporazum između Kosova i Srbije koji će se, verujem, dogoditi 2018. biće istorijski, sveobuhvatan dogovor koji će rezultirati članstvom Kosova u UN", tvrdi Tači.

On je dodao da će sporazum sa Srbijom doneti punu normalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosa, iako se, kako navodi Rojters, od dve strane možda neće tražiti da priznaju jedni druge kao nezavisne države.

Govoreći o osnivanju Specijalnog suda, Tači smatra da je to "bila istorijska nepravda, ali zbog očuvanja strateškog partnerstva sa SAD, EU i NATO mi smo formirali taj sud".

"Kosovo nema šta da krije", kaže on.

Na pitanje šta bi učinio ako bi bio pozvan da se pojavi na sudu kao svedok ili optuženi, Tači je odgovorio: "Predsednik ili bilo koji drugi građanin ove zemlje nema razloga da se plaši".

"Mi nikada nismo prekršili kosovske ni međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, čoveka koji je počinio genocid", kazao je Tači misleći pri tom, navodi Rojters, na bivšeg juogoslovenskog i srpskog predsednika Slobodana Miloševića.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Ove godine "istorijski" sporazum sa Srbijom

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2018

PRIŠTINA - Kosovo očekuje da će ove godine riješiti veoma bitna pitanja sa Srbijom postizanjem "istorijskog" sporazuma, kazao je danas za agenciju Rojters kosovski predsjednik Hašim Tači..."Sporazum između Kosova i Srbije koji će se, vjerujem, dogoditi 2018. biće istorijski, sveobuhvatan dogovor...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.