Tači: Makron podržava sporazum uz korekciju granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Makron podržava sporazum uz korekciju granice

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tvrdi da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona da Beograd i Priština što pre postignu obavezujući sporazum, sa "realnom mogućnošću korekcije granice".

"Predsednik Makron snažno podržava dijalog Kosova i Srbije, mogućnost postizanja sporazuma u što je moguće kraćem vremenskom periodu, sa realnom mogućnošću korekcije granice, što podrazumeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teritoriji Kosova i što bi otvorilo sigurnu evroatlantsku perspektivu za Kosovo", tvrdi Tači u intervjuu za Radio televiziju Albanije, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Prema njegovim rečima, neće biti korekcije granica po etničkoj osnovi, već će se, kako kaže, sačuvati multietničnost na Kosovu i "perspektiva za izgradnju građanske demokratije u zemlji".

"Dakle, predsednik Makron snažno podržava dijalog i podržava mogućnost korekcije granica", rekao je Tači.

On tvrdi i da je francuski predsednik savetovao i predložio da se što pre zaključi sporazum između Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.