Tači: Makron podržao sporazum BG i PR uz korekciju granice

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Makron podržao sporazum BG i PR uz korekciju granice

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio j da je dobio podršku francuskog lidera Emanuela Makrona za što skorije postizanje pravno obavezujućeg sporazuma PR i BG.

"Predsednik Makron snažno podržava dijalog Kosova i Srbije i mogućnost da sporazum bude postignut što je pre moguće, idealno za kratko vreme i sa realnom mogućnošću za korekciju granica. To podrazumeva uključivanje Preševa, Medveđe i Bujanovca u granice Kosova", rekao je Tači za TVSH, a prenosi Kossev.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tači je naveo da bi takav scenario "otvorio sigurnu evroatlantsku perspektivu za Kosovo", da ne bi "uzimao u obzir ograničenja na osnovu etničke pripadnosti", već održavao "multietničnost na Kosovu i perspektive izgradnje građanske demokratije u zemlji".

Dodao je da ga je Makron savetovao i predložio mu da što pre zaključi sporazum Kosova i Srbije.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Makron podržao pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je dobio podršku francuskog predsednika Emanuela Makrona za što skorije postizanje pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije, uz mogućnost korekcije granica koja bi podrazumevala pripajanje Preševske doline Kosovu..."Predsednik Makron snažno podržava...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.