Tači: Korekcija granica do sledećeg proleća

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Korekcija granica do sledećeg proleća

Hašim Tači izrazio je optimizam da će kako je naveo da će sledećeg proleća biti postignut sporazum sa BG, koji će uključivati korekciju granica.

U intervjuu za francusku televiziju "France 24", Tači je izjavio da promena granica nije ideja koju on želi da predstavi, nego je posle dosadašnjih pregovora to jedino mudro rešenje za stabilnost, prenosi RTK2.

On tvrdi da sporazum treba da sadrži i priznanje Kosova i članstvo u Ujedinjenim nacijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tači je dodao da njegova ideja o korekciji granica između Beograda i Prištine, ako ne bi podrazumevala postizanje konačnog sporazuma uz uzajamno priznanje i članstvo Kosova u UN, zapravo izaziva druge rizike od podele Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Korekcija granica do sledećeg proleća

Izvor: RTS, 12.Okt.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači izrazio je optimizam da će, kako je naveo, do sledećeg proleća biti postignut sporazum sa Beogradom, koji će uključivati korekciju granica. . Hašim Tači je, u intervjuu za francusku televiziju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.