Sukob Rame i Haradinaja oko korekcije granica

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob Rame i Haradinaja oko "korekcije granica"

Albanski premijer Edi Rama i kosovski premijer Ramuš Haradinaj sukobili su se oko korekcije granice sa Srbijom, odnosno Hašima Tačija, piše "Gazeta ekspres".
Edi Rama je, piše Ekspres, sa emocijama u glasu, rekao da je magarac svako ko kaže da je Hašim Tači izdajnik, dok je Haradinaj poručio da "niko neće taći nijedan metar kosovske zemlje".
Haradinaj je rekao da je pitanje korekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kosovskih granica okončano 17. februara 2008. godine, kada je proglašena kosovska nezavisnost.
"Šta mislite, nije u redu da bilo ko dobije metar kosovske zemlje bez obzira na to da li je Albanac, da li je Ramuš, Edi ili Hašim Tači. To je ozbiljno pogrešno. Ovo je zemlja Albanaca formirana krvlju, 17. februara, i svi to moraju znati. U ovim granicama nas prepoznaju Albanija i Amerika", rekao je Haradinaj komentarišući Raminu poruku da je magarac svako ko Tačija naziva izdajnikom.
Dana je održana zajednička sednica vlade takozvanog Kosova i albanske Vlade.
Albanski premijer Edi Rama rekao je da se Srbija agresivno ponaša prema Prištini i da Beograd ne vidi, kako je rekao, Kosovo kao nezavisnu državu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.