Reković (Jedan od pet miliona): Pitanje Kosova ne mogu da reše ratni zločinac i ratni huškač

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 23:24

Reković (Jedan od pet miliona): Pitanje Kosova ne mogu da reše ratni zločinac i ratni huškač

Predstavnica pokreta "Jedan od pet miliona" Valentina Reković izjavila je večeras da pitanje Kosova ne mogu da reše "ratni zločinac", predsednik Kosova Hašim Tači i "ratni huškač", predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U debatnoj emisiji "Reč na reč" na Radio-televiziji Srbije, Reković je ocenila da se vlast u Srbiji za pitanje Kosova "hvata" kada želi da sakrije svoje afere.

"Istina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da oni nemaju ideju kako rešiti pitanje Kosova. Ne mogu to pitanje da reše ratni zločinac Hašim Tači i ratni huškač Aleksandar Vučić. Prvi uslov je da se pregovarači promene", kazala je Reković koja je na izbornoj listi "Grupa građana 'Jedan od pet miliona'".

Govoreći o politici subvencionisanja stranih investitora, Reković je rekla da je Srbija zaboravila mala i srednja preduzeća, a da stranim investitorima daje i po 17.000 evra za jedno novo radno mesto.

"Niko ne kaže da su investitori loši, ali ako Srbija može samo pare da im ponudi onda smo u velikom problemu", ocenila je ona.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović je u toj emsiji izjavio će pokret "Metla 2020" čiji je član raditi na redefinasanju politike subvenciosanja i usmeriti je ka domaćim preduzećima.

Kazao je da će biti formirana razvojna banka koja će omogućiti povoljne kredite za srpsku privredu i povećaće subvencije za poljoprivredu i omogućiti da otkupne cene poljoprivrednih proizvoda budu predvidive i stabilne.

Rekao je da Srbija treba da nastavi saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ali da ne treba da sklapa nove aranžmane tom institucijom zbog toga što ima "političku agendu".

Naglasio je da zbog korupcije Srbija godišnje izgubi 2 odsto bruto-društvenog proizvoda.

Ocenio je da Srbija ne bi trebalo da promeni Ustav dok se ne postigne konsenzus na političkoj sceni o pitanju Kosova, za koje je rekao da treba da se brani i da se radi na "punoj reintegraciji u pravni poredak Srbije".

Predsednik Saveta Nove stranke, koja na izborima učestvuje pod listom "Nek maske padnu", Aris Movsesijan ocenio je u toj emisiji da je politika subvencionisanja stranaca preterana i da nikada nije uređena potrebna evaluacija uspeha Srbije u tom polju, čiji rezlutati, smatra on, ne bi bili dobri.

Naglasio je da će ekonomski teret posledica epidemije korona virusa najviše podneti mala i srednja preduzeća, kojima bi država trebalo da pomogne.

Rekao je da je potrebno da pitanje Kosova bude vraćeno u Skupštinu Srbije kako bi se utvrdilo šta je postignuto u proteklom periodu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.