Grenel traži da se poštuje odluka kosovskog ustavnog suda

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 06:29

Grenel traži da se poštuje odluka kosovskog ustavnog suda

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da bi svi trebalo da poštuju odluku Ustavnog suda o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara nove vlade, prenosi Koha.
Ričard Grenel je saopštio da "ne može da dočeka da nastavi rad sa Kosovom".

"Ustavni sud je doneo odluku. Da bi se osigurao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mir i stabilnost i podržao integritet kosovskog pravosudnog sistema, svi moraju poštovati odluku suda. Jedva čekam da nastavim svoj posao sa narodom Kosova i njihovom vladom", rekao je Grenel.
Ustavni sud je odlučio u četvrtak da da pravo predsedniku Kosova Hašimu Tačiju u vezi s dekretom za premijera.
Ustavni sud je ocenio da je predsednik postupao u skladu sa članom 82. stav 2. Ustava povodom mandata datog Avdulahu Hotiju za sastav Vlade Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jedva čekam da nastavim posao sa Kosovom"

Izvor: B92, 29.Maj.2020

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel oglasio se i stao na stranu kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Nastavak na B92...

Grenel: Poštovati odluku Ustavnog suda o Tačijevom dekretu

Izvor: Danas, 29.Maj.2020

Specijalni izaslanik SAD za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel poručio je danas kako bi svi trebalo da poštuju odluku Ustavnog suda o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.