Brnabić o Tačiju i Makronu: To nikakve veze sa životom nema

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o Tačiju i Makronu: To nikakve veze sa životom nema

Predsednik Kosova Hašim Tači tvrdi da je dobio podršku francuskog predsednika Emanuela Makrona za korekciju granica sa Srbijom, uz pripajanje tzv. Preševke doline. To nikakve veze sa životom nema, oštro odgovara premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: N1

Posle Amerike i EU koja je u svom izveštaju navela da je prihvatljiv svaki dogovor Beograda i Prištine, podršku za korekciju granica, navodno je pružio i francuski predsednik Emanuel Makron. To >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tvdri predsednik Kosova Hašim Tači.

Tim povodom se oglasila i predsednica Vlade Ana Brnabić koja je poručila prištinskim vlastima da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Da li prištinskim vlastima stiže francuska podrška? Tači tvrdi da je dobio zeleno svetlo od Makrona za što skorije postizanje pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije, uz mogućnost korekcije granica.

"Predsednik Makron snažno podržava dijalog Kosova i Srbije i mogućnost da sporazum bude postignut što je pre moguće, idealno za kratko vreme i sa realnom mogućnošću za korekciju granica. To podrazumeva uključivanje Preševa, Medveđe i Bujanovca u granice Kosova”, naveo je Tači.

Ta izjava bila je okidač za reakciju predsednice Vlade Ane Brnabić. Prištinskim vlastima je poslala jasnu poruku: Okanite se centralne Srbije.

“Samo ih molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi, zato što to nikakve veze sa životom nema da ne pričamo o tome da u Medveđi sve skupa ja mislim ima sedam stotina etničkih Albanaca, verovatno i manje, tako da ja samo molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije, zato što Srbija jeste i ostaće i toleranta, i fleksibilna, i strpljiva, ali stvarno sve ima svoj kraj”, kazala je premijerka.

Da u napetom odnosu između Beograda i Prištine, srpska strana neće ostati bez podrške Rusije, potvrdio je predsednik odbora za spoljnu politiku u Savetu Rusije Konstantin Kosačov.

"Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju”, kazao je Kosačov.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je preneo predlog predsednika Vladimira Putina da poseti Srbiju u januaru. Ta poseta mogla bi biti i prilika da se otkriju detalji o stavu ruskog predsednika po pitanju eventualnog razgraničenja ili korekciji granica, koji su ostali nepoznati kada je pre nekoliko dana tokom posete Moksvi predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa ruskim kolegom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Da li je Makron promenio stav o korekciji granica na Kosovu?

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači tvrdi da je dobio podršku francuskog predsednika Emanuela Makrona za korekciju granica sa Srbijom, uz pripajanje tzv. Preševke doline. To nikakve veze sa životom nema, oštro odgovara premijerka Srbije Ana Brnabić...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.