BIO SAM KOMANDANT POBUNJENIKA NA KOSOVU Haradinaj opet preti ratom, a sad je u priču uveo i PUTINA

Izvor: Press, 31.Avg.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BIO SAM KOMANDANT POBUNJENIKA NA KOSOVU" Haradinaj opet preti ratom, a sad je u priču uveo i PUTINA

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj još jednom je zapretio ratom u slučaju "promene granica".
Foto:Blic
Haradinaj je to rekao u intervjuu irskom listu "Ajriš tajms", koji dodaje da je "Haradinaj potvrdio da je ovakav njegov stav "u sudaru" s onim koji zastupa kosovski predsednik Hašim Tači.
Irski list podseća da su poslednjih dana visoki zvaničnici EU i SAD izjavljivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se ne bi suprotstavili takvom sporazumu dokle god on ne uzrokuje probleme u drugim delovima Balkana.
"To bi značilo rat. Ukoliko ponovo otvorimo ono što je dogovoreno, to znači ponovno otvaranje prošlosti, a u našem regionu otvaranje prošlosti znači otvaranje ratova", kazao je Haradinaj.
"To bi značilo otvaranje Pandorine kutije i zapretilo ne samo našoj stabilnosti, već i stabinosti naših suseda. Mislim da je to pogrešan smer da se uopšte dozvoli rasprava i retorika o granicama i teritoriji. Nadam se da će svetski lideri istupiti (po tom pitanju) što je pre moguće i da će biti kristalno jasni u zahtevu svim stranama da poštuju ranije sporazume i prestanu o ovom da pričaju", kazao je Haradinaj za kojeg je "Ajriš tajms" naveo da je bio "komandant pobunjenika za vreme rata na Kosovu".

Na pitanje kome bi odgovaralo takvo rešenje, Haradinaj je odgovorio:

"Samo jednom čoveku - Putinu".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Kosovo za Trampa mali problem " ako ga reši, imaće poen"

Izvor: B92, 31.Avg.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači ponovo govori o promeni granica sa Srbijom, iako je pod pritiskom koalicionih partnera i opozicije rekao da promene neće biti...Nije prošlo ni 24 časa od kada se sa Ramušem Haradinajem dogovorio da neće pristati na menjanje granica, a Hašim Tači ponovo govori o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.