ŠATRE NA GROBOVIMA U GUČI? Organizatori tvrde: Već 40 godina Sabor je u crkvenoj porti i niko se nije žalio! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠATRE NA GROBOVIMA U GUČI? Organizatori tvrde: "Već 40 godina Sabor je u crkvenoj porti i niko se nije žalio!" (FOTO)

Kritike na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama pojavili su se navodi da su šatori u Guči podignuti u crkvenoj porti, na grobovima.

Povodom negodovanja pojedinaca zašto se koncertni nastupi i šatre nalaze u crkvenoj porti, Milivoje Dolović, predsednik Izvršnog odbora Sabora, rekao je da je to praksa koja postoji 40 godina i da se niko do sada nije bunio.

- A priče kako su šatre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postavljene na grobovima nisu tačne. Taj deo porte je bio pristojno ograđen, a koristile su se samo slobodne površine. Svim saborašima je odgovaralo da bude Sabor tamo gde je i ponikao, u crkvenoj porti. Tako da su svi drugi komentari zlonamerni. Naravno da vodimo računa o našim svetkovinama, to ćemo raditi i u buduće - zaključio je Dolović.

Jedan od komentara uz fotografiju čije poreklo ipak nije dokazano glasi:

- Ovo je inače Guča. Uz blagoslov episkopa Žičkog šarta je postavljena u crkvenoj porti iznad grobova - objavio je korisnik fejsbuka uz fotografiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.