Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 03:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada do kraja godine ukupno izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara samo za opštinu Lučane, od čega će više od 250 miliona dinara biti namenjeno za sanaciju štete od poplava, sređivanje vodotokova i građenje bedema i nasipa.

Ona je danas posetila opštinu Guča, koja je nedavno ponovo poplavljena, kao i opštinu Lučane koja je ranije takođe više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puta bila poplavljena.

Premijerka je novinarima rekla da je došla da proveri kako teku radovi, te podsetila da je 11. juna ovaj kraj odmah nakon poplava posetio predsednik Aleksandar Vučić.

"To je samo nastavak posla koji je počeo 2014. Imamo sve manje poplavljenih područja. Lučani sada nisu bili poplavljeni, Guča jeste. Završili smo put Stanići-Bugračići-Belica koji je poplava odnela u Guči", rekla je Brnabić.

Navela je da je do sada isplaćeno oko devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene od poplava.

Brnabić je u selu Krstac u opštini Lučani obišla i pekaru u kojoj je nedavno bio i predsednik Vučić, a koja je bila potpuno uništena zbog poplave.

"Ovo je sigurno treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko godina da su oni poplavljeni. Njima smo već isplatili pomoć, oni počinju da rade za vikend. Do kraja avgusta isplatićemo ukupno 50 miliona dinara pomoći porodicama", najavila je predsednica Vlade.

Pored toga, biće uloženo još 200 miliona dinara u sređivanje dodatno vodotokova, nasipa, bedema, ali i u rekonstrukciju škole u Guči za šta je predviđeno 150 miliona dinara.

Brnabić je posle Guče i Lučana obišla i opštinu Požega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić danas u Lučanima, Guči i Požegi

Izvor: Blic, 24.Jul.2019

Predsednica Vlade Ana Brnabić posetiće danas Guču, Lučane i Požegu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Nastavak na Blic...

Brnabić: Pomoć opštinama Lučani i Guča u sanaciji poplava

Izvor: Beta Video, 24.Jul.2019

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je obišla deonicu puta i posetila i pekaru ``Maksimil`` u selu Krstac u Lučanima, koja je bila poplavljena prilikom izlivanja reke u tom mestu. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.